Kan reizen haarverlies veroorzaken?

haarverlies door reizen
De kans dat een vakantie of een reis naar een nieuwe locatie haarverlies veroorzaakt is erg klein. Het is echter wel mogelijk dat blootstelling aan extreme klimaatveranderingen tijdelijke schade toebrengt aan de hoofdhuid of het haar. Extreme warmte of kou kan slecht zijn voor je hoofdhuid en haar. Daarnaast kan dit ook je fysieke weerbaarheid aantasten, maar normaal gesproken zijn deze problemen slechts van tijdelijke aard.

Wanneer u vaak voor uw werk reist en u merkt op dat uw haar dunner wordt, is de kans groot dat de haaruitval door een reden wordt veroorzaakt die niet te maken heeft met het reizen. Wellicht is het mannelijke kaalheid of een blootstelling aan te veel stress.

Het continu veranderen van de tijdzones en het klimaat waarin u zich bevindt, kan stress creëren en het lichaam kan moeite hebben om zich steeds aan te passen. Deze fysieke stress kan in samenhang met hectisch reizen en een druk werkschema leiden tot haaruitval als gevolg van deze stress.

Indien u wilt achterhalen waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt, is het verstandig om contact op te nemen met uw arts of dermatoloog, zodat kan worden onderzocht waardoor de haaruitval precies veroorzaakt wordt.

Bron: http://askbosley.com/can-traveling-cause-hair-loss/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pil tegen grijs haar

Grijs haar oorzaken

Hoe komt het dat we bijna allemaal, vroeg of laat, grijze haren krijgen? ‘Ik heb eerbied voor jouw grijze haren’ Dit lied van “Gert en

Lees verder