Haartransplantatie vergoeding

Krijg ik vanuit de ziektekostenverzekering een haartransplantatie vergoeding? Wanneer u een haartransplantatie overweegt, vraagt u zich wellicht af of dat u hiervoor een haartransplantatie vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar kunt ontvangen. In sommige gevallen is dit inderdaad het geval. Wilt u meer weten over een haartransplantatie vergoeding via uw ziektekostenverzekeraar? Lees dan snel verder.

 

Haartransplantatie vergoeding bij erfelijke haaruitval

Bij erfelijke haaruitval (alopecia androgenetica) wordt een haartransplantatie vergoeding niet toegekend. Er is immers geen medische oorzaak, en dus ook geen directe noodzaak voor een haartransplantatie. Kunt u echter aantonen dat u psychisch lijdt vanwege uw kaalheid, dan is het wellicht mogelijk om toch een haartransplantatie vergoeding te ontvangen, mits u een bewijs kunt overleggen van een arts of psycholoog. Neem hiervoor altijd even contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Haartransplantatie vergoeding bij medische oorzaak

Bij een medische oorzaak is het mogelijk dat u een haartransplantatie vergoeding ontvangt. Dit is echter afhankelijk van de aard en oorzaak van de aandoening. Denk hierbij aan kaalheid door ziekte of een ongeval. Onder dergelijke medische oorzaken kan tevens het bedekken van littekenweefsel vallen. Ook bij een medische aandoening zal het overleggen van een bewijs van een arts noodzakelijk zijn, alvorens aanspraak te kunnen maken op een haartransplantatie vergoeding. Wilt u weten voor welke aandoeningen een haartransplantatie vergoeding wordt toegekend? Neem dan altijd even contact op met uw eigen zorgverzekeraar. Alleen dan kunt u er zeker van zijn dat een haartransplantatie vergoeding ook in uw geval kan worden toegekend.

Haartransplantatie vergoeding via de belastingdienst

Ziektekosten, waaronder een haartransplantatie waar een medische oorzaak aan ten grondslag ligt, komen wellicht in aanmerking als aftrekpost bij de belastingdienst. Van belang hierbij is dat het gaat om een medische aandoening. Erfelijke kaalheid valt hier dus bijvoorbeeld niet onder. Alleen wanneer u psychisch lijdt vanwege uw kaalheid is het wellicht mogelijk om uw haar transplantatie toch aftrekbaar te maken voor de belastingdienst. In alle gevallen dient u een bewijs van uw arts of psycholoog te overleggen, zodat u de noodzaak voor een haartransplantatie aannemelijk kunt maken. Uw zorgverzekeraar kan u nader informeren over uw persoonlijke situatie.

Haartransplantatie kosten

Wanneer een haartransplantatie vergoeding voor u niet tot de mogelijkheden behoort, dan zult u uiteraard graag willen weten wat de kosten zijn van een transplantatie. De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van de gekozen behandelmethode, de kliniek en het aantal grafts (haarfollikelzakjes van 1 tot 3 haren) die worden getransplanteerd.  Zo zijn veel gekozen behandelmethodes de FUE methode en de FUT methode. De FUE methode is daarbij vaak iets duurder dan de FUT methode.

De afkorting FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Bij de FUE methode worden grafts één voor één weggehaald van uw achterhoofd. Na een controle op kwaliteit worden deze één voor één teruggeplaatst op de kale plek.

De afkorting FUT staat voor Follicular Unit Transplantation. Bij deze methode wordt in strook grafts op uw achterhoofd weggenomen. Deze worden vervolgens getransplanteerd naar de kalende plekken op uw hoofd. Met deze methode kunnen per behandeling tegenwoordig meestal evenveel haren getransplanteerd worden als met de FUE methode.

Alle haartransplantatiebehandelingen worden normaal gesproken uitgevoerd door medisch specialisten onder leiding van een arts. Een gemiddelde haartransplantatie duurt een dag, tussen de vier en zeven uur, waardoor de kosten snel oplopen wanneer u geen haartransplantatie vergoeding krijgt.

Naast normale haartransplantaties is het tegenwoordig ook mogelijk om haar naar uw baard-en snor of uw wenkbrauwen te transplanteren.

Haartransplantatie vergoeding bij haartransplantatie klinieken

Wanneer u geen gebruik kunt maken van een haartransplantatie vergoeding, dan kunt u wellicht toch nog in aanmerking komen voor korting bij een haartransplantatie kliniek. Informeer hier altijd naar bij de desbetreffende kliniek

Een last minute haartransplantatie aanbieding bij sommige klinieken betekent dat u korting krijgt wanneer u uzelf op een wachtlijst laat plaatsen voor het uitvoeren van uw haartransplantatie.  U maakt van te voren geen afspraak over de behandeldatum. In plaats daarvan wordt u gebeld zodra zich op korte termijn een behandelingsmogelijkheid voordoet. U bepaalt daarbij zelf of u van de last minute afspraak gebruik maakt of niet. Doet u dit niet, dan blijft u op de wachtlijst staan totdat er wederom een last minute behandeling vrij komt.

Een flexibele haartransplantatie aanbieding van sommige haarklinieken, betekent dat u korting krijgt wanneer u een haartransplantatie reserveert met flexibele voorwaarden. Dit houdt in dat de door u geplande haartransplantatie één keer mag worden verzet. Dit tot maximaal een week vóór de dag van behandeling. Wordt uw haartransplantatie behandeling verzet naar een andere dag, dan gaat de haartransplantatie gegarandeerd op de nieuwe datum door. Uiteraard wordt de afspraak in goed overleg met u verzet.

De haartransplantatie prijzen worden vrijwel altijd berekend over uw totale behandeling. Een dagbehandeling bestaat uit een vooronderzoek en gedegen voorlichting, de behandeling zelf inclusief lunch, persoonlijke begeleiding van onze gastvrouw, nacontroles en alle benodigde recepten voor producten behorende bij de nazorg.

Wilt u weten of een haartransplantatie vergoeding op u van toepassing is en welke haartransplantatie prijzen voor u gelden? En wilt u weten of u korting op deze prijzen kunt ontvangen? Informeer dan altijd eerst bij uw zorgverzekeraar en bespreek de verkregen informatie met de haartransplantatie kliniek die u graag de behandeling wilt laten uitvoeren.

Haartransplantatie vergoeding FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over haartransplantatie vergoedingsmogelijkheden komen regelmatig terug. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden.

1. Wordt een haartransplantatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De meeste haartransplantaties worden ondergaan vanuit cosmetisch oogpunt. Geconfronteerd worden met dunner wordend haar, kalende plekken en dieper wordende inhammen zorgt dat zowel mannen als vrouwen op zoek gaan naar een haartransplantatie met blijvende resultaten. De kosten voor een haartransplantatie zijn vaak behoorlijk en kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Zorgverzekeraars vergoeden slechts in uitzonderlijke gevallen de kosten voor een haartransplantatie. Ondergaat u een haartransplantatie om cosmetische redenen? Dan blijft vergoeding doorgaans uit.

2. Komt een haartransplantatie om medische redenen in aanmerking voor een vergoeding?

Slechts in uitzonderlijke gevallen worden de kosten voor een haartransplantatie vergoed. Kaalheid en/of haaruitval veroorzaakt door een medische aandoening, ongevallen en brandwonden kunnen soms wel voor vergoeding in aanmerking komen. Het vergoedingsbedrag hangt af van de oorzaak. Bovendien dient u aan strenge voorwaarden te voldoen en dienen er bewijzen en verklaringen te worden overlegd. U kunt overleggen met uw behandelend medisch specialisten over de mogelijkheden voor een vergoeding. Ervaren artsen kunnen u eventueel ter wille zijn met het verstrekken van een medische verklaring.

3. Kan ik de kosten van een haartransplantatie aftrekken van de jaarlijkse belastingaangifte?

Medische kosten die u maakt, en zelf betaalt, kunnen in sommige gevallen als aftrekpost worden aangemerkt. Net als zorgverzekeraars hanteert ook de Belastingdienst een strikt aantal voorwaarden waar u aan dient te voldoen. Meer informatie hierover kunt u inwinnen bij een belastingconsulent of een fiscaal adviseur. Als u haartransplantatie kosten als medische kosten opvoert, houd er dan rekening mee dat ook de Belastingdienst om bewijzen en medische verklaringen kan vragen. U kunt vervelende toestanden voorkomen door u te laten adviseren.

4. Zijn er verschillen bij haartransplantatie vergoedingen voor mannen en vrouwen?

Nee, zorgverzekeraars maken bij het vergoeden van gemaakte zorgkosten geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Dat geldt ook bij een cosmetische behandeling als een haartransplantatie.

5. Hoe weet ik of mijn zorgverzekeraar haartransplantatie kosten vergoed?

Het uitgangspunt over het vergoedingsbeleid is terug te vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Begin met het doornemen van de voorwaarden van de basisverzekering. Hier staan ook eventuele vergoedingsmogelijkheden in, als het aankomt op haartransplantaties die om medische redenen worden ondergaan. Daarnaast kunt u eventueel de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering nalezen. Het is uiteraard ook mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. U krijgt dan relevante informatie en u weet direct waar u aan toe bent.

6. Wordt een haartransplantatie vergoed als mijn haaruitval psychische gevolgen heeft?

Ook hier geldt dat zorgverzekeraars slechts in uitzonderlijke gevallen tot een kostenvergoeding overgaan. U moet kunnen aantonen dat uw haaruitval ernstig psychisch leed tot gevolg heeft. Hiervoor heeft u vaak verklaringen van behandelend medisch specialisten nodig die dit onderbouwen.

7. Worden de kosten voor een haartransplantatie in het buitenland vergoed?

Alhoewel de kosten voor een haartransplantatie in het buitenland soms lager zijn dan die bij een Nederlandse kliniek, worden ook deze kosten niet standaard vergoed door zorgverzekeraars. Als u de kosten zelf betaalt, verdient het de aanbeveling om verschillende haartransplantatie tarieven met elkaar te vergelijken. Behandelingen in het buitenland zijn over het algemeen van hoogwaardige kwaliteit. Let wel op dat u ook de bijkomende reis- en verblijfkosten in een berekening meeneemt.

8. Hoe kan ik besparen op de kosten voor een haartransplantatie?

Zowel de FUT- als FUE-haartransplantatie zijn kostbare chirurgische ingrepen. Afhankelijk van de kliniek waar de behandeling plaatsvindt, en het aantal grafts dat wordt getransplanteerd, kunnen de kosten oplopen tot ver boven € 7.000. Zeker als uw zorgverzekeraar dan geen vergoedingsmogelijkheden heeft, is dat natuurlijk een flinke prijs. Door vooraf bij meerdere klinieken tarieven aan te vragen en de kwaliteit te vergelijken, kunt u soms op de kosten besparen. Klinieken zijn vrij in het samenstellen van tarieven en er is veel verschil. Door de tarieven met elkaar te vergelijken, krijgt u een beter inzicht in de mogelijkheden en de bijhorende haartransplantatie kosten.

9. Is een goedkope haartransplantatie te mooi om waar te zijn?

Ja en nee, net zoals bij zoveel andere zaken is het belangrijk om een goedkope aanbieding aandachtig te bekijken. Daar staat tegenover dat de duurste behandeling ook geen garantie geeft op de beste en mooiste resultaten. Door goed te lezen en de inhoud van een aanbieding te bekijken, weet u wat u kunt verwachten. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om haartransplantatie ervaringen van anderen te lezen. U vindt online een vrijwel onuitputtelijke bron met handige informatie, tips en wetenswaardigheden. Heeft u een goed gevoel bij een aantrekkelijke aanbieding? Zijn de ervaringen die u leest goed? Dan kan een betaalbaar geprijsde haartransplantatie aanbieding een uitstekend resultaat geven.

10. Krijg ik garantie op de resultaten van een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is en blijft een cosmetische behandeling. De resultaten die bereikt worden verschillen van persoon tot persoon. Tijdens een intakegesprek bij een haartransplantatie specialist wordt uw hoofdhuid nauwkeurig bekeken en wordt een inschatting gemaakt over de resultaten die u kunt verwachten. Haarzakjes die getransplanteerd worden en die aanslaan in het transplantatiegebied, blijven de rest van uw leven haren produceren. Echter 100% garantie over een resultaat zal meestal niet gegeven worden. Sommige klinieken geven echter wel garantie op het resultaat.

11. Wat kan ik doen als mijn zorgverzekeraar de kosten voor een haartransplantatie niet vergoedt?

Ongewenste haaruitval, een dunner wordende haardos, kalende plekken en kaalheid kunnen uw zelfvertrouwen beschadigen. Als u op zoek bent naar een blijvende oplossing, is een haartransplantatie vaak een uitstekende behandeling. Veel mannen en vrouwen worden afgeschrikt door het hoge kostenplaatje. U kunt overwegen om geld opzij te leggen en het bedrag bij elkaar te sparen. Een haartransplantatie is een investering in uw eigen welzijn. Daarnaast wordt steeds vaker gekozen om de haartransplantatie in termijnen te betalen. Een groot aantal klinieken werkt samen met kredietmaatschappijen. U sluit dan een persoonlijke lening af voor een haartransplantatie. U betaalt het geleende bedrag dan in maandelijkse termijnen terug. Het bedrag wordt verhoogd met onder meer rentekosten. De vraag is wel of u jarenlang in maandelijkse termijnen de lening wilt afbetalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pil tegen grijs haar

Grijs haar oorzaken

Hoe komt het dat we bijna allemaal, vroeg of laat, grijze haren krijgen? ‘Ik heb eerbied voor jouw grijze haren’ Dit lied van “Gert en

Lees verder