Waardoor wordt uw (erfelijke) haaruitval veroorzaakt en hoe kunt u dit zelf herkennen?

erfelijke haaruitval
Wanneer u voor het eerst haaruitval constateert, is het belangrijk dat u rustig blijft en in eerste instantie zelf onderzoekt waardoor deze (erfelijkehaaruitval mogelijk wordt veroorzaakt. Een dermatoloog kan uiteraard precies vaststellen van wat voor soort haaruitval er sprake is, maar u kunt zelf ook veilig goed vooronderzoek doen. Wanneer u niet zeker weet waardoor uw haaruitval veroorzaakt wordt, is het altijd verstandig om contact op te nemen met een dermatoloog.

Haaruitval herkennen

De eerste vraag die u uzelf moet stellen is: Is er sprake van plotselinge of geleidelijke haaruitval geweest? Bij plotselinge haaruitval is er meestal sprake van een oorzaak die niet erfelijk is. De haaruitval kan dan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door ernstige stressmedicijnen, een ijzertekort of een haarziekte. Dit kunt u vaak herkennen aan plotseling ontstane kale plekken of extreem haarverlies binnen zeer korte tijd.
Wanneer er sprake is van geleidelijke haaruitval, kunt u dit vaak herkennen aan het patroon van de haaruitval. Bij deze soort haaruitval is er sprake van erfelijke haaruitval. U kunt de patronen terug vinden bij de haarkaarten, de Norwood-Hamilton haarkaart voor mannen en de Ludwig haarkaart voor vrouwen.

U kunt op de website ook een test doen op haaruitval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pil tegen grijs haar

Grijs haar oorzaken

Hoe komt het dat we bijna allemaal, vroeg of laat, grijze haren krijgen? ‘Ik heb eerbied voor jouw grijze haren’ Dit lied van “Gert en

Lees verder