Haartransplantatie in Turkije

Tegenwoordig reizen veel mensen af naar Turkije om een haartransplantatie te doen. Turkije is een land dat bekend staat om haar mooie stranden, prettige klimaat en interessante cultuur. Velen gaan er na hun haartransplantatie daarom op vakantie. De laatste jaren heeft de Turkse regering veel geld uitgegeven om het medische zorgsysteem te verbeteren. Dit heeft positieve gevolgen gehad. Al is het wel zo dat de kwaliteit van de ziekenhuizen en klinieken erg wisselt. Wij raden u aan om veel onderzoek te doen voordat u een beslissing maakt over een haartransplantatie in het buitenland / Turkije. U kunt bijvoorbeeld op het internet kijken. Er zijn diverse fora waar mensen hun ervaringen met haartransplantatie in Turkije uitwisselen.

Haarstichting video: Belangrijkste info over haartransplantatie Turkije in 1 minuut

Haartransplantatie in Turkije

Tegenwoordig reizen veel mensen af naar Turkije om een haartransplantatie te doen. Turkije is een land dat bekend staat om haar mooie stranden, prettige klimaat en interessante cultuur. Velen gaan er na hun haartransplantatie daarom op vakantie. De laatste jaren heeft de Turkse regering veel geld uitgegeven om het medische zorgsysteem te verbeteren. Dit heeft positieve gevolgen gehad. Al is het wel zo dat de kwaliteit van de ziekenhuizen en klinieken erg wisselt. Wij raden u aan om veel onderzoek te doen voordat u een beslissing maakt over een haartransplantatie in het buitenland / Turkije. U kunt bijvoorbeeld op het internet kijken. Er zijn diverse fora waar mensen hun ervaringen met haartransplantatie in Turkije uitwisselen.

Haartransplantatie Turkije prijzen

Waarom kiezen veel mensen om zich in Turkije te behandelen? Het overgrote deel gaat daarheen omdat een haartransplantatie Turkije prijzen er lager zijn. De lagere prijzen zijn voor een groot deel te danken aan het feit dat Turkse dokters en verpleegkundigen een veel lager salaris krijgen dan de Nederlandse artsen en verpleegkundigen. De kosten om een gebouw te huren of te kopen zijn daarbij ook ager. Een haartransplantatie in Turkije is helaas soms ook goedkoper omdat de kwaliteit lager is. Men gebruikt dan verouderde apparatuur, slechte voorzieningen en het personeel is niet goed opgeleid.

Haartransplantatie Turkije: het consult

Voor een haartransplantatie krijgt u eerst een consult. Dit is een afspraak met de plastische chirurg waarbij wordt beslist of u een goede kandidaat bent voor deze behandeling. U krijgt ook alle informatie over de procedure. Voor een consult voor een haartransplantatie Turkije hoeft u niet op en neer te vliegen voor één korte afspraak. Per mail met foto’s of per webcam kan alles worden geregeld.

Na een consult kunt u kiezen of u de haartransplantatie bij die kliniek wilt. U zit nog dan nog nergens aan vast. Het is van belang dat u op meerdere consulten gaat. Wees niet bang om kritische vragen te stellen. Na de consulten kunt u een geïnformeerde keuze voor een kliniek maken.

Haartransplantatie Turkije: opleidingsniveau

Over het algemeen zijn de plastische chirurgen in Turkije goed opgeleid. Een groot deel van hen heeft in het buitenland gestudeerd en spreken daardoor ook vaak Frans, Duits of Engels. Het opleidingsniveau is over het algemeen hoog. Helaas heeft Turkije een groot gebrek aan artsen doordat er weinig universiteiten zijn waar medicijnen gestudeerd kan worden.

Er is een veel strengere selectieprocedure voor medicijnen in Turkije dan in Nederland. Dat betekent dat alleen de beste studenten dokter kunnen worden. Helaas blijkt uit onderzoeken dat de kwaliteit van de opleiding medicijnen in Turkije toch niet zo hoog is.

Haartransplantatie Turkije: hoe vindt u de juiste kliniek?

Zoals gezegd is het een goed idee om op fora te kijken naar de ervaringen die mensen hebben met verschillende klinieken. Er zijn ook andere websites waar mensen hun ervaringen kunnen delen. Kijk ook goed op de websites van de klinieken. Kunt u alle informatie vinden die u nodig heeft? Zijn ze eerlijk over de nadelen en de risico’s van een haartransplantatie? Heeft de kliniek een heel breed aanbod van behandelingen of zijn ze gespecialiseerd? Vaak is het zo dat hoe specialistischer een kliniek is, hoe beter.

Het is steeds normaler om een cosmetische behandeling in het buitenland te laten uitvoeren. Dit betekent echter niet dat het steeds veiliger wordt. U kunt zich als consument het beste beschermen door zoveel mogelijk kennis te verzamelen. Een goed geïnformeerde consument loopt veel minder risico. Ook op de site van onze sponsors HairWorld Istanbul vindt u veel informatie over haartransplantatie Turkije en andere landen.

Haartransplantatie Istanbul Turkije FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over haartransplantatie in Turkije of Istanbul komen regelmatig terug. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden.

1. Welke haartransplantatie technieken worden in Istanbul toegepast?

In Istanbul worden, net zoals in Nederland, verschillende haartransplantatie technieken toegepast. Naast de FUT-techniek, waarbij een reepje huid wordt weggesneden, wordt de FUE-methode het vaakste toegepast. Daarnaast kunt u kiezen voor de haarsparende FUE-haartransplantatie, waarbij uw haar niet volledig wordt geschoren, behalve een klein gedeelte van het donorgebied.

2. Haartransplantatie in Nederland of in Istanbul, Turkije?

Een FUT- of FUE-haartransplantatie is een kostbare cosmetische ingreep. De kosten van Nederlandse aanbieders liggen geregeld hoger dan bij de klinieken in Istanbul. Aantrekkelijke behandeltarieven en goed uitgeruste, moderne privéklinieken zijn voor zowel mannen als vrouwen redenen om de haartransplantatie in Istanbul uit te laten voeren. U bent uiteindelijk degene die bepaalt waar u de gewenste ingreep ondergaat.

3. Kan ik Turkse haarklinieken met Nederlandse aanbieders vergelijken?

Het merendeel van de Turkse aanbieders die in Nederland actief zijn, presenteren de kliniek middels websites. De informatie wordt in meerdere talen weergegeven. U krijgt een eerste indruk van de omgeving en de haarkliniek. Aan de hand van de informatie die een website geeft, kunt u een eerste vergelijking maken met de haarklinieken in Nederland. Vaak vindt u ook klant haartransplantatie ervaringen en reviews van mensen die reeds in de betreffende kliniek behandeld zijn.

4. Hoe kan het dat een haartransplantatie in Istanbul goedkoper is dan in Nederland?

Het kan u opvallen dat de tarieven voor een haartransplantatie in Turkije lager zijn dan in eigen land. Alhoewel er nauwelijks verschillen zitten in de behandeling zelf, liggen de kosten voor arbeidsloon in Turkije lager. Dit maakt dat de haarimplantatie vaak goedkoper kan worden aangeboden.

5. Waar moet ik op letten als ik haartransplantatie prijzen uit Istanbul bekijk?

Aangeraden wordt om goed te kijken naar het aantal grafts dat getransplanteerd wordt en welke haartransplantatie techniek wordt toegepast. Aangezien u in de regel niet met eigen vervoer naar Istanbul reist, is het handig om te kijken hoe een kliniek omgaat met reis- en verblijfskosten. Deze komen vaak bovenop de kostprijs van de behandeling. Als u dan het totale plaatje vergelijkt met behandelaars in Nederland, is het verschil soms minder groot.

6. Leveren haarklinieken in Istanbul goede resultaten?

Resultaten van haartransplantaties die in Istanbul worden uitgevoerd, verschillen niet per se met de definitieve resultaten van binnenlandse ingrepen. Het verschilt van persoon tot persoon hoe de resultaten van een haartransplantatie zich ontwikkelen. Probeer uzelf altijd te houden aan de tips en adviezen die artsen en medewerkers van haarklinieken u geven. Vaak kunt u met een paar kleine aanpassingen de resultaten positief beïnvloeden en het herstel bespoedigen. Let op dat de kwaliteit van haarklieken in Turkije flink kunnen verschillen, wat ook het geval is in Nederland.

7. Ben ik geschikt voor een haartransplantatie in Istanbul?

Uw geschiktheid in Istanbul is niet anders dan bij haarklinieken die zich in Nederland of België bevinden. De oorzaak van uw haaruitval moet bekend zijn. Bovendien dient u over voldoende donormateriaal te beschikken. Kaalheid die te ver gevorderd is, kan een reden zijn voor een behandelend arts om u een andere behandeling voor te stellen. Uw geschiktheid wordt tijdens een intakegesprek bepaald door een ervaren haartransplantatie arts.

8. Worden de kosten voor een haartransplantatie in Istanbul vergoed?

Zorgverzekeraar vergoeden haartransplantaties slechts in uitzonderlijke gevallen. De meeste haartransplantaties worden om cosmetische redenen uitgevoerd. Indien uw kaalheid veroorzaakt wordt door een ziekte, medicijngebruik, een medische behandeling, brandwonden of een ongeval is soms vergoeding mogelijk. Meer over de vergoedingsmogelijkheden leest u terug in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Daarnaast kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn voor een vergoeding.

9. Hoe lang duurt een haartransplantatie in Istanbul of Turkije?

De duur van een ingreep verschilt per persoon. Afhankelijk van het aantal grafts dat bij u getransplanteerd wordt, moet u rekening houden met een behandelduur tussen de 4 en 10 uur. U kunt televisie kijken, internetten of gewoon ontspannen in de behandelstoel zitten op het moment van de ingreep. Tussendoor is er tijd om te lunchen en/of naar het toilet te gaan. Bij complexe haartransplantaties kan een arts beslissen om de ingreep over meerdere dagen te verspreiden.

10. Zijn de resultaten van een haartransplantatie blijvend?

Ja. U mag er van uit gaan dat de getransplanteerde haarzakjes uw leven lang haren blijven produceren. Grafts die afkomstig zijn uit uw haarkrans hebben andere genetische eigenschappen dan de overige hoofdharen. Dit maakt dat ze onder andere ongevoelig zijn voor het DHT-hormoon, dat verantwoordelijk is voor Alopecia androgenetica. Uiteraard kan uw haar wel dunner worden met het verstrijken van uw leeftijd.

11. Zijn de resultaten van een haartransplantatie natuurlijk?

De haarzakjes worden normaliter geplaatst in de juiste groeirichting. Resultaten die bereikt worden, zijn uiterst natuurlijk als u voor de juiste haarkliniek kiest. Er wordt immers gebruik gemaakt van lichaamseigen donormateriaal. U kunt de haren behandelen zoals u dat voor de haartransplantatie gewend was.

12. Moet ik voor een intakegesprek ook naar Istanbul?

Verschillende Turkse haarklinieken hebben een vestiging en/of vertegenwoordiging in Nederland. Behandelend artsen zijn regelmatig ter plaatse om een inschatting van uw situatie te maken. Het is niet noodzakelijk om naar Istanbul te vliegen voor een intakegesprek. Medewerkers van de Nederlandse vestiging spreken in de regel Nederlands en/of Engels. De behandelend specialisten spreken vaak Engels en soms Duits. Bent u de Engelse taal onvoldoende of niet machtig, dan kunt u iemand meenemen om indien nodig te vertalen. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat al uw vragen beantwoord worden en u op de hoogte bent van hetgeen u kunt verwachten.

13. Kan ik na de haartransplantatie een beroep doen op nazorg bij de Turkse haarkliniek?

Als u prijzen vergelijkt, is nazorg een belangrijk onderdeel. Het zal u hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren, maar complicaties kunnen zich bij iedere cosmetische behandeling voordoen. Is de nazorg bij de kostprijs inbegrepen of niet? Nazorg van Turkse haarklinieken kan plaatsvinden bij de Nederlandse vestiging. Hier vinden ook de nacontroles plaats, zodat artsen de ontwikkeling van de resultaten kunnen volgen.

14. Is de kwaliteit van Turkse haarklinieken goed?

Net zo goed als dat er in Nederland klinieken bestaan die een uitstekende reputatie hebben, zo zijn er ook klinieken met een minder goede reputatie. Dit is bij haarklinieken in Istanbul niet anders. Het belang van ervaringsverhalen en reviews van mannen en vrouwen die u voor zijn gegaan, draagt bij aan het bepalen van uw keuze. Uiteraard is het altijd beter om zelf in persoon kennis te maken met de kliniek, de behandelend arts en de medewerkers. Heeft u een goed gevoel tijdens het intakegesprek bij de Nederlandse vestiging? Dan kunt u met een gerust hart naar Turkije reizen voor de gewenste haartransplantatie. Kies altijd voor een kliniek waar veel positieve ervaringen over gedeeld zijn en waarvan de kwaliteit goed is, om problemen achteraf zo veel mogelijk te voorkomen.

15. Welke taal wordt er gesproken bij de haarklinieken in Istanbul?

De vestigingen in Nederland hebben doorgaans een Nederlandstalige medewerker. Hier kunt u in uw eigen taal communiceren. Behandelend artsen spreken veelal Engels en/of Duits. Ter plekke bij de haarkliniek in Istanbul kunt u er van uitgaan dat verplegend medewerkers Engels spreken. Zorg ervoor dat u zich goed begrepen voelt. Begrijpt u iets niet? Stel de vraag dan nogmaals. Duidelijke communicatie is belangrijk voor een goed eindresultaat.

16. Wanneer kan ik mijn werkzaamheden weer hervatten?

Uw lichaam en hoofdhuid hebben tijd nodig om te herstellen van de haartransplantatie. Zeker de eerste twee weken dient u zware lichamelijke arbeid te vermijden. Dit geldt ook voor intensief sporten. Na een paar dagen kunt u lichte dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden weer oppakken. Bouw uw activiteiten langzaam op.

17. Hoe verloopt het herstel van een haartransplantatie in Istanbul?

Na de haartransplantatie is het normaal dat de getransplanteerde haren uitvallen. Dit gebeurt zo’n 2 tot 4 weken na de ingreep. Daarna, 2 tot 3 maanden na de behandeling, begint uw haar weer te groeien. U krijgt dan de eerste zichtbare resultaten. Voordat het eindresultaat is bereikt, zijn zo’n 9 tot 12 maanden verstreken.

18. Hoe kan ik de kosten voor een haartransplantatie in Istanbul betalen?

De betalingsvoorwaarden verschillen per haarkliniek. Tijdens het intakegesprek krijgt u hierover meer informatie. Het intakegesprek is vrijblijvend. Vaak dient u voor aanvang van de ingreep het bedrag bij de kliniek in Istanbul te betalen.

19. Kan een haartransplantatie in Istanbul in termijnen betaald worden?

Enkele Turkse klinieken bieden de mogelijkheid om een behandeling in termijnen te betalen. Hiervoor wordt vaak samengewerkt met kredietverstrekkers. Lees voordat u een kredietovereenkomst afsluit altijd eerst goed de voorwaarden, de looptijd en het maandelijkse termijnbedrag. U weet dan waar u voor een bepaalde tijd aan vast zit.

20. Kunnen vrouwen ook voor een haartransplantatie in Istanbul terecht?

Turkse haarklinieken bieden vrouwen de mogelijkheid om voor een haarsparende FUE-haartransplantatie te kiezen. Deze procedure verloopt ongeveer gelijk aan de behandelprocedure bij mannen. Bij een haarsparende haartransplantatie wordt slechts een klein gedeelte van het haar in het donorgebied geschoren. Eventuele omliggende haren vallen hier na de ingreep overheen, zodat het niet zichtbaar is dat u een ingreep heeft ondergaan. De kostprijs kan iets hoger liggen dan bij een standaard FUE-haartransplantatie. De duur van de behandeling is langer, omdat de arts langer bezig is met het oogsten en terugplaatsen van de haarzakjes. Het herstel verloopt doorgaans vlot en de resultaten die met de techniek bereikt worden, zijn uitstekend.

21. Waarom worden er bij een haartransplantatie in Turkije vaak meer haarzakjes getransplanteerd dan in Nederland?

In Turkije werken gecertificeerde haarchirurgen nauw samen met een team van ervaren haartransplantatie assistenten. Het is de haarchirurg die de leiding heeft tijdens de ingreep, maar door het samenwerken kunnen tijdens een dagbehandeling tot maximaal 4.500 haarzakjes getransplanteerd worden. Dat is aanmerkelijk meer dan bij veel Nederlandse haarklinieken het geval is.

22. Hoe vaak moet ik naar de haarkliniek in Turkije heen en weer reizen?

Een aantal Turkse haartransplantatie klinieken beschikt over een vestiging in Nederland. Concreet houdt dat in, dat zowel het intakegesprek als de nazorg in Nederland kan plaatsvinden. Het is alleen de haartransplantatie zelf die in de kliniek in Turkije wordt uitgevoerd. In de meeste gevallen volstaat het om een keer naar Turkije te reizen.

23. Wat is er bij de kosten voor een haartransplantatie in Turkije inbegrepen?

Het is interessant om de diverse prijsopgaves met elkaar te vergelijken. Bij een groot aantal haarklinieken is de prijs die wordt geboden inclusief een of twee hotelovernachtingen, transfers van het vliegveld naar het hotel, de haarkliniek en retour en eventuele medicatie. Bijkomende kosten zijn doorgaans de vliegreis en aanvullende hotelovernachtingen, dit laatste indien gewenst.

24. Hoeveel kost een haartransplantatie in Turkije?

Tarieven in Turkije zijn uiterst competitief en gevarieerd. U kunt uw voordeel doen door meerdere haarklinieken met elkaar te vergelijken en prijzen op te vragen. Een goede indruk krijgt u tijdens een persoonlijk consult. Beschikt de haarkliniek over een vertegenwoordiging in Nederland? Dat maakt het al een stuk makkelijker om kennis te gaan maken. De gemiddelde prijs voor een uitgebreide haartransplantatie met 3.00 haarzakjes bedraagt zo’n € 2.500, een tarief dat aanmerkelijk lager is dan bij Nederlandse haarklinieken.

25. Wie of wat is een ISHRS gecertificeerde haarchirurg?

Gerenommeerde Turkse haarklinieken werken met ISHRS gecertificeerde haarchirurgen. De International Society of Hair Restoration Surgery is een wereldwijde non-profit vereniging op het gebied van haarverliesbehandelingen en herstel. Haarchirurgen die bij de organisatie zijn aangesloten, hebben jarenlange ervaring met het toepassen van moderne haartransplantatie technieken en volgen op regelmatige basis workshops, conferenties en bijeenkomsten van de ISHRS.

26. Hoe is het niveau van de gezondheidszorg in Turkije?

Haartransplantaties worden in Turkije voornamelijk uitgevoerd in moderne en luxueus ingerichte privé klinieken of ziekenhuizen. Het ontbreekt u in deze klinieken werkelijk vaak aan niets. Zowel het niveau van de zorg, de medische dienstverlening en de kwaliteit van de ingreep zijn gewaarborgd. Een aantal haarklinieken beschikt bovendien over (inter)nationale kwaliteitskeurmerken. Let op dat er wel goede Nederlandstalige of Engelstalige begeleiding aanwezig is, gedurende de gehele behandeldag.

27. Wat als ik eenmaal in Turkije de ingreep toch niet wil ondergaan?

Sprake van gezonde spanning voor een haartransplantatie is normaal, het is een ingrijpende behandeling die u ondergaat. Het kan echter gebeuren dat u, eenmaal ter plaatse, angstgevoelens ontwikkelt waardoor u de behandeling niet ziet zitten. Voorafgaand aan de ingreep vindt een gesprek plaats met de uitvoerend haarchirurg. Deze licht de haartransplantatie procedure nogmaals toe en luistert naar uw wensen en verwachtingen. Het staat u vrij om te besluiten de behandeling niet uit te laten voeren. U gaat dan terug naar Nederland, zonder dat de haartransplantatie heeft plaatsgevonden. Eventuele annuleringskosten kunnen in rekening worden gebracht.