Vind een schoonheidsspecialist

Wanneer u huid- of haarproblemen heeft en dit uw gemoedstoestand negatief beïnvloed, kunt u overgaan tot actie. Een schoonheidsspecialist of ontharingskliniek kunt u in dit geval mogelijk hulp bieden.

Het is verstandig om eerst goed in te lezen over (defnitieve) ontharing en over ANBOS, alvorens tot actie over te gaan. Zie hiervoor www.anbos.nl.

Het is verstandig om voor diverse behandelingen naar een ANBOS-schoonheidsspecialist te gaan. Een ANBOS-schoonheidsspecialist staat namelijk voor:  

 • Professionaliteit, kwaliteit en vakkennis.
 • Professioneel advies en deskundigheid.
 • Vergoeding door de zorgverzekeraar.
Micro haar pigmentatie in Den Haag, Haarlem, Katwijk, Hasselt, Noordwijk, Rotterdam

Vind een schoonheidsspecialist bij u in de buurt:

Zoeken

Radius: KM
Laden …
Aantal:: 0 PRINT

Routebeschrijving

Krijg uw routebeschrijving

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me

Voldoet u aan de criteria van de Haarstichting, dan kunt u zich als schoonheidsspecialist aanmelden voor de zoekfunctie.

Vind een schoonheidsspecialist bij u in de buurt

Ongewenste, overmatige haargroei is iets waar vrouwen en ook mannen zich aan storen. Haar dat groeit op plaatsen waar u dat liever niet heeft, kan uw zelfvertrouwen negatief beïnvloeden. Regelmatig scheren, epileren en waxen kosten niet alleen behoorlijk wat tijd, het zijn bovenal oplossingen die u moet blijven herhalen wilt u niet dat de haargroei zichtbaar is. Permanent ontharen met behulp van een laserbehandeling kan dan een oplossing bieden. Laser ontharen is een populaire, veilige behandeling die u door een ervaren schoonheidsspecialist(e) en/of huidtherapeut(e) uit laat voeren. Verspreid over Nederland zijn een groot aantal klinieken en salons gevestigd, zodat u ook voor een laserbehandeling in uw eigen omgeving terecht kunt.

Laser ontharen bij een schoonheidsspecialist of ontharingskliniek

Met name vrouwen die te maken hebben met overbeharing als gevolg van hirsutisme of hypertrichose ervaren dit als een belasting. Haar dat groeit op plaatsen zoals het gezicht, rug, buik en borst wordt door vrouwen als gênant en cosmetisch storend ervaren. Zowel overbeharing en hirsutisme komen vaker voor dan dat u wellicht denkt. Schattingen gaan uit van een percentage dat ligt tussen 5% en 10% van alle vrouwen die zich in de vruchtbare leeftijd bevinden en die te maken hebben met hirsutisme. Is hirsutisme dan erfelijk bepaald? Meestal wel, maar hirsutisme kan ook een gevolg zijn van PCOS, een gezwel in een van de eierstokken of het syndroom van Cushing. Overbeharing treft vrouwen en mannen van alle leeftijden, en begint meestal al zo vroeg als het einde van de puberteit. Waar behandelingen en oplossingen als scheren, harsen, epileren en waxen tijdelijk zijn, kunt u op een bepaald moment op zoek gaan naar meer permanente oplossingen. Het blijvend ontharen wordt voornamelijk gedaan door middel van een laserbehandeling. Deze alternatieve behandeling voor scheren kan ook bij hirsutisme uitkomst bieden. Zowel gezichts- als andere lichaamsbeharing kan met behulp van laser behandelt en verwijderd worden. U kunt hiervoor terecht bij een schoonheidsspecialist en/of in een ontharingskliniek. 

Consult schoonheidsspecialist

Naast huidverzorging kunt u bij een schoonheidsspecialist terecht voor laser ontharen. Deze veilige, cosmetische behandeling laat u voor een goed resultaat uitvoeren door een ervaren schoonheidsspecialist. Hoe vindt u een schoonheidsspecialist of een ontharingskliniek bij u in de buurt? Uiteraard biedt het internet uitkomst, maar ook door te praten met vrienden, kennissen en bekenden komt u te weten waar u terecht kunt voor een laserbehandeling. Net zoals iedere andere cosmetische ingreep, is een laserbehandeling erg persoonlijk. De keuze voor de geschikte schoonheidsspecialist of huidtherapeut, maakt u nadat u bij meerdere specialisten geweest bent voor een eerste consult. Waarom gaat u naar verschillende schoonheidsspecialisten? U kunt daarna de ervaringen die u opdoet met elkaar vergelijken. Hoe wordt de behandeling toegelicht? Worden uw vragen naar behoren beantwoord? Heeft een schoonheidsspecialist ervaring met laser ontharen? Ervaren behandelaars bekijken uw huid en de mate van overbeharing aandachtig. Aan de hand van zowel uw huidtype en haarkleur kan een behandelplan voorgesteld worden. De behandeling heeft een aantal kenmerken:

 • Laser ontharen wordt zonder verdoving toegepast. Het is een pijnloze behandeling, waarbij u het gevoel ervaart van een elastiekje dat uw huid raakt. Bent u erg gevoelig? Dan is het eventueel mogelijk om de huid vooraf met een verdovende crème in te smeren.
 • Vanaf een aantal weken voor de geplande laserbehandeling adviseert een schoonheidsspecialist u om de overbeharing niet meer te epileren, waxen en/of harsen. Scheren kan wel.
 • Het is raadzaam om een paar weken voor de laserbehandeling niet meer te zonnen. De behandeling is minder effectief op een gebruinde huid. Bovendien kunnen zich pigmentvlekken ontwikkelen. Ga ook de eerste 14 dagen na een laserbehandeling niet in de zon zitten met de behandelde huid.

Het toepassen van laser bij overbeharing lijkt makkelijk. Toch wordt de behandeling nogal eens onderschat. Wist u bijvoorbeeld dat in Nederland alleen opgeleide schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten een laserbehandeling toe mogen passen?  Ondanks de veiligheid van de behandeling, heeft een cosmetische ingreep altijd een zekere kans op complicaties en bijwerkingen. Kies daarom altijd voor een ervaren schoonheidsspecialist, waarmee u de kans op een verkeerd of slecht toegepaste laserbehandeling verkleint. U kunt tijdens een intakegesprek rustig vragen naar de gevolgde opleiding, ervaring en eventuele bijscholingscursussen.

Behandeling en resultaten laser ontharen

Permanent ontharen kan door een schoonheidsspecialist op diverse manieren worden toegepast.

 • Laser ontharing met diode laser. Deze manieren van permanent ontharen is geschikt voor zowel een lichte als donkere huid.
 • IPL ontharen. Ook deze methode is geschikt voor een lichte en donkere huid. IPL ontharen werkt met lichtflitsen van diverse golflengtes. Bij laser ontharen hebben de lichtflitsen een hoger vermogen, waardoor ook dieper gelegen haarzakjes worden bereikt.
 • Elektrische epilatie. Als zowel laser en IPL geen uitkomst bieden, kan elektrische epilatie worden voorgesteld. Deze manier van ontharen wordt voornamelijk toegepast bij lastige locaties en haartjes met weinig pigment.

Gedurende de behandeling draagt u een bril die u beschermt tegen de lichtflitsen. De schoonheidsspecialist die de apparatuur bedient, draagt eveneens een bril. De huid die behandeld wordt, wordt tegelijkertijd gekoeld. Dit koelen gebeurt met een gel of door koele lucht die uit het apparaat komt. Voorafgaand aan de behandeling wordt de apparatuur op uw huidtype en haarkleur ingesteld. De aangegeven plaatsen worden met de laser behandelend. Dit gebeurt door middel van korte, felle lichtflitsen. De haarzakjes worden door de lichtgolven vernietigd, waardoor nieuwe haargroei niet mogelijk is. Net zoals uw hoofdharen, heeft andere lichaamsbeharing een groeiproces. Dat betekent dat niet alle haarzakjes tegelijkertijd in dezelfde fase zitten. Waar zich haarzakjes in de groeifase bevinden, zitten andere haarzakjes in de rustfase. Het zijn alleen de haarzakjes die zich in de groeifase bevinden die door de laserbehandeling worden bereikt. U heeft dus meerdere behandelingen nodig, voordat het resultaat optimaal is. De tijd die tussen de verschillende behandelsessies zit bedraagt zo’n 4 tot 6 weken. Bij een gemiddelde ontharingsbehandeling zijn 6 tot 8 sessies nodig. Een schoonheidsspecialist kan dit nader toelichten tijdens het intakegesprek. Na het doorlopen van de volledige procedure is de overbeharing sterk afgenomen en verdwenen. De haarzakjes die vernietigd zijn, zullen ook in de toekomst geen haren meer produceren. Het is wel mogelijk dat dieper gelegen haarzakjes die zich in de rustfase bevonden ten tijde van de behandeling, later alsnog haargroei vertonen. Dit is echter veel minder dan voorheen. Eventueel kan dan een nabehandeling plaatsvinden.

Risico’s en herstel van laserontharing

De ervaring van de schoonheidsspecialist maakt dat een laser ontharingsbehandeling doorgaans veilig en vlot verloopt. Ondanks alle voorzorgen blijft er kleine kans op bijwerkingen bestaan. Als gevolg van de behandeling kan uw huid rood en gevoelig zijn. Dit zijn doorgaans tijdelijke verschijnselen die snel afnemen. Vaak krijgt u van de schoonheidsspecialist tips om de huid te koelen in de uren en dagen na de laserbehandeling. Ook veranderingen in het pigment komen tijdelijk voor. Ernstige bijwerkingen komen niet of nauwelijks voor. Bij een slecht toegepaste laserbehandeling bestaat de kans op brandwonden. Vraag daarom altijd naar de ervaring van een behandelaar. De behandeling zelf duurt niet lang, afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied bent u 10 minuten tot een uur onder behandeling. Direct na de laserbehandeling kunt u weer alles doen zoals u dat gewend bent. Vermijd blootstelling van de behandelde huid aan het zonlicht en/of zonnebank tot 14 dagen na de ingreep. De UV-straling kan het pigment beschadigen. Krijgt u tips of instructies van de schoonheidsspecialist? Volg deze op. U heeft daardoor wellicht een positieve invloed op het resultaat.

Schoonheidsspecialist voor vrouwen en mannen

Ontharen bij een schoonheidsspecialist of ontharingskliniek wordt gedaan bij mannen en vrouwen. Niet iedereen wordt graag gezien met ontsierende overbeharing. Stoort u zich als vrouw aan opvallende gezichtsbeharing volgens een mannelijk patroon? Vaak is behandeling mogelijk. Laser is een behandeling die geschikt is voor een grote groep mensen. Overweegt u een laserbehandeling? Overleg dit dan eventueel met een behandelend arts. In enkele gevallen kan de behandeling worden uitgesteld of afgeraden. Dit is onder meer het geval bij:

 • Actieve huidinfecties en/of ontstekingen.
 • Open wonden op de plaatsen die behandeld worden.
 • Tatoeages.
 • Gebruik van bepaalde medicatie.

Bovendien hangt het succes van de behandeling ook af van uw haar- en huidskleur. Het meest ideale uitgangspunt is een lichte huid met dikke, donkere beharing. Daar staat tegenover dat een donkere huid met lichte beharing moeilijker te behandelen is. Uiteraard kan een schoonheidsspecialist of huidtherapeut tijdens een intakegesprek uitleggen wat u kunt verwachten van een laserbehandeling.

Oorzaak overbeharing en laserbehandeling

Zowel normale als overmatige lichaamsbeharing kan met een laserbehandeling permanent verwijderd worden. De oorzaak voor de overbeharing is hierbij niet van toepassing. Lichaamsbeharing kan van vrijwel alle lichaamslocaties verwijderd worden. Hierbij valt op dat met name niet hormonaal bepaalde gebieden zoals uw benen, schaamstreek en oksels het best te behandelen zijn. Vrouwelijke gezichtsbeharing kan succesvol worden behandeld, al zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Een schoonheidsspecialist kan voorafgaand aan de daadwerkelijke behandeling doorgaans vrij nauwkeurig aangeven welke resultaten u kunt verwachten. De kosten voor laser ontharing worden eventueel door uw aanvullende verzekering vergoed. Vergoeding vanuit de basisverzekering is niet van toepassing. Ook vergoedingen vanuit een aanvullende zorgpolis zijn aan voorwaarden verbonden:

 • Verzekeraars willen graag een verwijzing van huisarts en/of specialist zien.
 • De behandeling dient te worden uitgevoerd door een huidtherapeut en/of schoonheidsspecialist met een BIG-erkenning.
 • Bovendien dient een huidtherapeut lid te zijn van de NVH, Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.
 • De behandeling wordt toegepast door een ANBOS-schoonheidsspecialist.

Zorgverzekeraars zijn bovendien vrij in het bepalen van de voorwaarden die verbonden zijn aan vergoedingen. Ook op het gebied van laserbehandelingen zijn er verschillen in de mogelijkheden. Om te weten wat de vergoedingsmogelijkheden in uw situatie zijn, kunt u het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Vergelijken schoonheidsspecialist

De keuze voor een behandelaar is niet altijd even eenvoudig. Waar voelt u zich op gemak? Kunt u terecht bij een ANBOS-schoonheidsspecialist bij u in de buurt? Wat zijn de kosten voor een behandeling. Online zijn uiteenlopende gebruikerservaringen te vinden. Mannen en vrouwen delen de ervaringen die ze hebben met laserbehandelingen. Het lezen van de uiteenlopende meningen geeft u meer inzicht in het verloop van een behandeling. U zult lezen dat de resultaten zich geleidelijk aan verbeteren en dat meerdere behandelsessies nodig zijn om het eindresultaat te bereiken. Wat u ook kunt doen ter voorbereiding op een laserbehandeling is het bekijken van foto’s en behandel video’s. Zowel huidtherapeuten als schoonheidsspecialisten delen dit soort beelden geregeld online. Wordt de schoonheidsspecialist van uw eerste voorkeur eerder negatief besproken? Dat is geen reden om u direct zorgen te maken. Ga gewoon naar het intakegesprek en ervaar zelf hoe het gesprek verloopt. Voelt u zich op uw gemak? Heeft de schoonheidsspecialist voldoende aantoonbare ervaring? Dan kunt u ervan uitgaan dat u in vertrouwde handen bent. Vergeet niet dat een eerste consult een moment opname is, dat iedereen anders ervaart. Toch dragen ook negatieve ervaringen bij aan uw beeldvorming en soms uw uiteindelijke keuze.

Zoek en vind een schoonheidsspecialist

Zeker als u niet bekend met een schoonheidsspecialist die laser behandelingen aanbiedt, is het niet eenvoudig om een keuze te maken. Waar let u op bij het zoeken van een ontharingskliniek? Zijn alle schoonheidsspecialisten hetzelfde? Hoe verhouden de prijzen zich ten opzichte van de aangeboden behandeling? Allemaal vragen die u graag beantwoord ziet, alvorens uw keuze te bepalen. Via de zoekfunctie van de Haarstichting kunt op verschillende manieren zoeken naar schoonheidsspecialisten. Gericht zoeken op postcode, plaatsnaam of naam van de salon en/of kliniek, maken het begin van uw zoektocht wat makkelijker. De schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten die u vindt via de Haarstichting voldoen aan strikte criteria, waaronder:

 • Niet handelen in strijd met het burgerlijk wetboek.
 • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
 • Aangesloten bij ANBOS, de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging.

Deze criteria zorgen ervoor dat u kunt vertrouwen op een behandeling die wordt toegepast door een ervaren schoonheidsspecialist. ANBOS-schoonheidsspecialisten volgen geregeld workshops, bijscholingen en trainingen. Zo is men altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen van bestaande technieken. Heeft u via de zoekfunctie een geschikte behandelaar gevonden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U bent vrij in het maken van een eigen keuze en dat hoeft zeker niet direct na afloop van het consult.

Bepaalde vragen over het vinden van een schoonheidsspecialist komen regelmatig terug. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden.

1. Kan ik bij iedere schoonheidsspecialist terecht voor laser en/of elektrisch ontharen?

Nee, niet iedere schoonheidsspecialist beschikt over een geschikt vakdiploma. Vraag naar de aanwezigheid van het vakdiploma Elektrisch ontharen en/of ontharingstechnieken. Deze gediplomeerde schoonheidsspecialisten hebben een speciale training achter de rug en weten hoe zowel elektrisch als laser ontharen op een veilige manier toegepast kunnen worden. Door te kiezen voor een gediplomeerde schoonheidsspecialist kan de overbeharing tot 85% à 90% definitief verwijderd worden.

2. Wat is het verschil tussen IPL en laser ontharen?

Intense Pulsed Light, IPL, is een techniek die gebruik maakt van een krachtige flitslamp. De warmte die vrij komt bij de lichtflitsen wordt door het pigment geabsorbeerd. Dit leidt tot beschadiging van het haarzakje, waardoor nieuwe haargroei niet langer mogelijk is. De lasertechniek daarentegen is meer krachtig. Dit maakt dat ook de dieper gelegen haarzakjes bereikt worden. Het pigment in uw haar absorbeert het laserlicht en het haarzakje wordt vernietigd.

3. Hoe weet ik voor welke ontharingstechniek ik in aanmerking kom?

Een ervaren schoonheidsspecialist bepaalt dit tijdens een eerste consult. Hiervoor wordt aandachtig gekeken naar uw huidtype en haarkleur. Vaak is ook de mate van overbeharing medebepalend voor de keuze van een ontharingstechniek.

4. Heb ik een verwijsbrief nodig voor een schoonheidsspecialist?

Dat hangt ervan af of u gebruik wilt maken van de vergoedingsmogelijkheid van uw zorgverzekering. Indien uw zorgverzekeraar de kosten volledig of gedeeltelijk vergoed, is een verwijzing van uw huisarts en/of behandelend specialist vereist. Betaald u de kosten voor de ontharingsbehandeling zelf, dan is uiteraard een verwijsbrief overbodig.

5. Hoe vraag ik een kostenvergoeding aan bij mijn zorgverzekeraar?

Dit wordt meestal vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. ANBOS-schoonheidsspecialisten kunnen u vaak helpen met het verzorgen van de nodige formulieren. Let wel dat ontharingsbehandelingen, waarvoor u een vergoeding wilt aanvragen, door een gespecialiseerde ANBOS-schoonheidsspecialist uitgevoerd dient te worden. Zorgverzekeraars controleren dit alvorens uw vergoedingsverzoek toe te wijzen en/of af te keuren.

6. Is een proefbehandeling mogelijk? 

Ja, als u dit overlegt met de schoonheidsspecialist van uw keuze behoort een proefbehandeling meestal tot de mogelijkheden. De kosten hiervoor lopen uiteen.

7. Is laser ontharen bij een schoonheidsspecialist veilig?

Ja, een laser behandeling is volkomen veilig. Het is een techniek die is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en die wereldwijd met succes wordt toegepast. Om onveilige situaties te voorkomen wordt geadviseerd de behandeling alleen door een gespecialiseerde en gediplomeerde schoonheidsspecialist of huidtherapeut uit te laten voeren.

8. Is laser ontharen geschikt voor alle huidskleuren?

In principe kan elke huidskleur en iedere haarkleur behandeld worden. Het is echter wel zo dat in geval van een donkere huid en een lichte haarkleur de behandeling minder effectief kan zijn. Dit komt door het aanwezige pigment in de donkere huid. Het pigment voorkomt dat het laserlicht de haarzakjes bereikt. Tegenwoordig zijn er echter schoonheidsspecialisten die zich gespecialiseerd hebben in het behandelen met laser van de donkere huid. Net zoals dat van toepassing is voor mensen met een lichte huidskleur en een donkere haarkleur, wordt geadviseerd om meerdere specialisten te benaderen. Vraag tijdens een consult naar de ervaring en bereikte resultaten van uitgevoerde laserbehandelingen.

9. Heb ik gelijk blijvend resultaat?

Nee, helaas niet. Succesvolle resultaten hebben meerdere behandelsessies nodig. Laser ontharen is alleen effectief op de haren die zich tijdens de laser behandeling in de groeifase bevinden. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig om een maximaal resultaat te bereiken. Dit verschilt echter sterk per persoon en heeft onder meer te maken met de haardikte, de oppervlakte van het te behandelen gebied, uw huids- en haarkleur. Tussen iedere behandeling zit een periode van ongeveer 6 weken.

10. Is laser ontharen pijnlijk?

Van echte pijn is geen sprake. De laserflitsen voelen aan als prikjes op de huid. Dit kan als onaangenaam ervaren worden. Het is echter een gevoel dat van korte duur is. Bent u erg gevoelig en ziet u op tegen de laserbehandeling? In overleg met de schoonheidsspecialist kunt u de huid vooraf insmeren met een verdovende crème. De mate waarin het gevoel als irritant wordt ervaren hangt ook nauw samen met welk lichaamsdeel behandeld wordt.

11. Is een speciale voorbereiding op de behandeling noodzakelijk?

Nee. De behandelend schoonheidsspecialist zal u vragen een aantal weken voorafgaand aan de behandeling de huid niet meer te waxen of epileren. Scheren is wel toegestaan. Zonnebaden doet u beter niet meer vanaf 3 tot 2 weken voor de laserbehandeling. Dit is immers van invloed op het pigment, waardoor een minder goed resultaat bereikt kan worden.

12. Zijn de resultaten echt permanent?

De haarzakjes die vernietigd worden kunnen geen nieuwe haren meer produceren. De overbeharing wordt sterk gereduceerd en opgelost. In de toekomst is het altijd mogelijk dat diepgelegen haarzakjes zich ontwikkelen en haargroei zichtbaar wordt. Dit is echter in beperkte mate. Deze haren zijn ook met een laser te behandelen.

13. Welke risico’s heeft een laserbehandeling?

Geen enkele cosmetische behandeling is risicoloos. Dat geldt ook voor laser ontharen. Complicaties en bijwerkingen zijn onder meer brandwonden en verschil in pigment. Als u zich houdt aan de instructies van de behandelaar en de behandeling uit laat voeren door een gediplomeerde schoonheidsspecialist blijft de kans op complicaties beperkt. Eventuele bijwerkingen die zich voordoen zijn vrijwel altijd van tijdelijke en dus voorbijgaande aard.

14. Zijn er leeftijdsbeperkingen voor laser ontharen?

De meeste schoonheidsspecialisten voeren geen behandelingen uit bij jongeren onder de 16 jaar. Voor behandelingen bij personen tot 18 jaar is bovendien schriftelijke toestemming nodig van een ouder en/of voogd. Het kan voorkomen dat een schoonheidsspecialist vraagt aan de ouders of voogd om bij de behandeling aanwezig te zijn. Zolang u in goede gezondheid verkeert, is er van een bovengrens geen sprake.

15. Is ontharen met laser op een tatoeage mogelijk?

Vanwege het pigment dat in de tatoeage zit is dat helaas niet mogelijk. De tatoeage zou beschadigd raken. Vaak bieden schoonheidsspecialisten andere ontharingstechnieken aan die wel in combinatie met een tatoeage uitgevoerd kunnen worden. Welke methode in uw situatie toegepast kan worden, wordt bekeken en geadviseerd tijdens een persoonlijk intakegesprek.

16. Hoe lang duurt een behandeling?

Zowel laserontharen als een IPL behandeling zijn zeer persoonlijk. De behandelduur hangt af van de grootte van het behandeloppervlak en de lichaamslocatie die behandeld wordt. U kunt rekenen op een behandelduur die varieert tussen 15 en 60 minuten. Laat u meerdere lichaamsgebieden behandelen? Dan kan de behandeltijd langer zijn.

17. Kan mijn hele lichaam behandeld worden?

Nee, alhoewel een laserbehandeling breed inzetbaar is zijn er gebieden waar dit niet kan. Hierbij kunt u onder meer denken aan de huid rondom uw ogen en oren. Laserlicht is krachtig en om beschadigingen van inwendige weefsels te voorkomen, worden deze gebieden niet met laser behandelt.

18. Zijn behandelingen bij mannen en vrouwen even effectief?

Ja, zowel bij mannen als vrouwen worden prima resultaten bereikt.

19. Behandelt elke schoonheidsspecialist mannen en vrouwen?

In principe wel. Laserbehandelingen maken geen onderscheid tussen mannelijke en vrouwelijke beharing. Maak altijd kennis met verschillende gediplomeerde ANBOS-schoonheidsspecialisten, zodat u zelf de verschillen kunt ervaren. Aan de hand hiervan maakt u een weloverwogen keuze voor een bepaalde schoonheidsspecialist.

20. Wat is een goede periode voor laser of IPL ontharen?

Plan een laser ontharingsbehandeling niet te kort voor een strandvakantie. Zonlicht heeft effect op het pigment, wat de resultaten van een behandeling kan beïnvloeden. Ervaren schoonheidsspecialisten zullen u adviseren om te beginnen met een behandeling na de zomer of in de wintermaanden. Uiteraard hangt een en ander ook af of u geregeld in de zon zit of helemaal niet. Dan kunt u eventueel ook voor een behandeling in de zomer kiezen.

21. Wat kan ik verwachten van een intakegesprek bij een schoonheidsspecialist?

Tijdens het intakegesprek bekijkt een ervaren schoonheidsspecialist uw huid nauwkeurig. Dit wordt gedaan om uw huidtype vast te kunnen stellen. Aan de hand daarvan in combinatie met de haarkleur, dikte en dichtheid van de beharing wordt een behandeling voorgesteld. Indien gewenst kan een proefbehandeling worden uitgevoerd, zodat kan worden gekeken hoe uw huid reageert op de behandeling.

22. Wat moet ik nog meer weten over het zoeken en vinden van een schoonheidsspecialist?

Overbeharing is storend en stemt vaak niet tot lachen. Als u op zoek bent naar een geschikte behandeling dan is een ervaren schoonheidsspecialist of huidtherapeut vaak het aangewezen uitgangspunt. Nederland kent een groot aantal gediplomeerde en erkende schoonheidsspecialisten en/of huidtherapeuten. Ook bij u in de buurt is een schoonheidssalon of ontharingskliniek gevestigd. Wilt u graag de mogelijkheden vergelijken? Dat is verstandig. U krijgt hierdoor meer inzicht in de mogelijke behandeltechnieken, behandelplaatsen en de kostprijs van een behandeling. Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar of u wellicht in aanmerking komt voor een kostenvergoeding. Bent u onzeker? Neem dan iemand mee naar het intakegesprek. U voelt zich dan wat meer op uw gemak. Heeft u een positief gevoel na een eerste consult bij een schoonheidsspecialist? Dan zit het doorgaans met de resultaten die bereikt worden ook goed.