Er is een nieuwe, innovatieve manier voor het behandelen van hoofdluis

behandelen van hoofdluis
De Lousebuster tegen hoofdluis
De Lousebuster tegen hoofdluis

Er is een nieuwe manier om hoofdluis te behandelen, zonder het gebruik van pesticiden of andere chemicaliën. Het gaat om een apparaat dat gebruik maakt van gecontroleerde hete lucht met een temperatuur van 59 graden, de Lousebuster.

Uit verschillende wetenschappelijke klinische onderzoeken is gebleken dat dit apparaat veilig, snel en uiterst effectief alle fasen van hoofdluis en neten kan uitroeien. Het apparaat is goedgekeurd door de FDA en voorzien van het CE-keurmerk.

Het apparaat kan de bekende methoden van veel kammen en chemische behandeling met haarwassen doen vergeten. Bij een behandeling wordt 88,2% van luizen en 99.2% van de neten gedood, totale mortaliteit 94,8 procent.

Het gebruik van dit apparaat voelt koeler dan een föhn, maar met verwarmde lucht onder hoge druk wordt met hoofdluis en neten afgerekend.

Kern van de behandeling is dat hoofdluizen en neten, die voornamelijk uit vocht bestaan, worden uitgedroogd tijdens de behandeling. Let wel: het is niet te vergelijken met een haarföhn; want daarmee zul je slechts de hoofdhuis verbranden.

Hoofdluizen worden net als muizen steeds vaker resistent tegen de huidige pesticiden en chemicaliën. Daarnaast zijn er met de huidige methoden meerdere behandelingen nodig en worden veelal stoffen gebruikt die ook schadelijk zijn voor onze eigen gezondheid.

Uit de eerder genoemde onderzoeken blijkt dat na de eerste behandeling met Lousebuster meer dan 88,2% van de hoofdluizen en 99.2% van de neten dood zijn.

Er zijn een aantal technieken die er voor zorgen dat de behandeling veilig en effectief verloopt. Er is daarom een training vereist door MardiCare. De gebruiker krijgt dan een gespecialiseerde training en een vaardigheidstest om het benodigde certificaat te verkrijgen.

O.a. voor scholen kan een dergelijk apparaat mogelijk een goede remedie zijn tegen hoofdluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pil tegen grijs haar

Grijs haar oorzaken

Hoe komt het dat we bijna allemaal, vroeg of laat, grijze haren krijgen? ‘Ik heb eerbied voor jouw grijze haren’ Dit lied van “Gert en

Lees verder