Haar dikker maken

U wilt uw haar dikker maken? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Houd er rekening mee dat niet iedere manier bij iedereen even goed werkt. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een bepaalde aanpak bij u perfect werkt, terwijl dit bij een ander niets uithaalt. Het onderwerp dun haar dikker maken kan onder andere met bepaalde haargroeimiddelen. Als u op zoek bent naar dikker haar, kunt u ook overwegen om producten te gebruiken die specifiek zijn ontworpen om het haar meer volume te geven, zoals verdikkende shampoos of conditioners.

Waardoor wordt dun haar veroorzaakt?

Miljoenen mensen in Nederland hebben last van dun haar of dunner wordend haar. Sommige mensen hebben dun haar vanaf hun geboorte. Wanneer iemand dit vanaf zijn of haar geboorte heeft, gaat het om genetische aanleg. Het is dan namelijk erfelijk bepaald dat iemand van zichzelf dun haar heeft.

Het is echter ook mogelijk dat dun haar wordt veroorzaakt door haaruitval. Haaruitval kent op zijn beurt ook weer diverse oorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan erfelijke haaruitval of haarziektes. Wanneer iemand last krijgt van dun haar of kaalheid, is in ongeveer 95 procent van de gevallen sprake van erfelijke haaruitval. Bij erfelijke haaruitval is het hormoon DHT de boosdoener. DHT zorgt ervoor dat de haar steeds minder sterk terug groeit en dat de haargroeicyclus steeds korter wordt. Uiteindelijk kan dit leiden tot kaalheid.

Hoe kunt u dun haar dikker maken?

Wanneer u last heeft van dun haar, is het belangrijk dat u eerst vast laat stellen wat de oorzaak is van het dunne haar. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Erfelijke haaruitval
  • Haarziekten
  • Problemen met de schildklier
  • Een tekort aan bepaalde essentiele voedingsstoffen
  • Problemen met de (doorbloeding van de) hoofdhuid

Als is gebleken dat één van de eerder genoemde problemen de oorzaak is van de haaruitval, kunt u besluiten om stappen te ondernemen.

Bij erfelijke haaruitval kunt u er onder nadere voor kiezen om haargroeimiddelen te gaan gebruiken.

Wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen om haar dikker te maken

Er bestaan verschillende wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen. Let op dat de haargroeimiddelen bij sommige mensen goed werken en bij andere mensen nauwelijks iets uithalen. De twee wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen zijn:

  • Minoxidil
  • Finasteride

Beide haargroeimiddelen zijn per toeval ontdekt. Wanneer u dunner haar krijgt door erfelijke haaruitval, kunnen deze twee haargroeimiddelen soms uitkomst bieden. Houd er wel rekening mee dat haargroeimiddelen behoorlijk heftige bijwerkingen kunnen hebben. Volgens recente onderzoeken zijn sommige bijwerkingen mogelijk zelfs onomkeerbaar.

Mesotherapie haar behandeling tegen haaruitval

De mesotherapie haar behandeling is een nieuwe behandeling tegen haaruitval, waarbij werkzame stoffen tegen haaruitval en voor de voeding van het haar in de hoofdhuid worden geïnjecteerd.

Hoe werkt mesotherapie tegen haaruitval en wat kunt u verwachten? Bekijk hier de video van sponsor Acura Medisch Centrum.

 

 

Haar dikker maken met shampoo

Er bestaan bepaalde shampoos die een soort siliconen laagje over de haar heen leggen. Hierdoor lijkt het haar dikker. Houd er rekening mee dat dit slechts van tijdelijke aard is. Na verloop van tijd zal de haar dit laagje kwijtraken.

Op andere manieren dun haar dikker maken

Er bestaan nog diverse andere manieren om dun haar dikker te maken. In sommige gevallen wordt dit gedaan met haargroeimiddelen, maar het is ook mogelijk om dit te doen met behulp van een haartransplantatie, hair extensions of een micro haar pigmentatie behandeling.

Haar dikker maken FAQ – Veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over dun haar dikker maken komen regelmatig terug. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden.

1. Waarom heb ik dun haar?

Het hebben van dun of dik haar is vaak genetisch bepaald. Als er binnen uw familie veel weelderige haardossen voorkomen, is de kans groot dat u zelf ook dik haar heeft. Daar staat tegenover dat ook dun haar binnen families geregeld voorkomt. Het hebben van dun haar kan daarnaast veroorzaakt worden door meerdere factoren zoals te veel wassen, verkeerd stylen, een ongezonde levensstijl, stress, huid- en haaraandoeningen en het natuurlijke verouderingsproces.

2. Kan ik mijn haar dikker maken?

Mannen en vrouwen met dunner wordend haar willen vaak graag een wat vollere haardos hebben. Het haar dikker maken is vrijwel onmogelijk. Het is echter wel mogelijk om uw haardos optisch voller te laten lijken. Dit kan met behulp van de juiste verzorgingsmiddelen, maar ook door een cosmetische behandeling als micro haar pigmentatie lijkt uw haar voller dan voorheen.

3. Hoe kan ik mijn haar dikker laten lijken?

Er zijn verschillende manieren en handige trucjes waarmee uw haar dikker lijkt. Kam uw haren eens naar één kant, waardoor het lijkt alsof u meer haren heeft en dus een dikkere haardos. Overweeg het laten krullen van uw haar. Krullen doen het volume van uw haar toenemen, waardoor het automatisch lijkt alsof uw haar dikker is. Daarnaast is ook touperen een mogelijkheid om het haar optisch dikker te maken. Een goede kapper kan met de juiste highlights een effect creëren, waardoor het net lijkt alsof uw haar dikker is.

4. Is het waar dat etherische oliën mijn haar dikker maken?

Het gebruik van etherische oliën is een extra verzorging voor uw haar. De natuurlijke ingrediënten kunnen helpen om uw haardos dikker te laten lijken. De werking van de olie verschilt per persoon en hangt ook sterk van uw haartype af. Kies voor een olie die past bij uw haartype. De ene olie dringt al beter door in het haar dan de andere.

5. Is haarverzorging belangrijk als ik een dikkere haardos wil hebben?

Ja, haaruitval dient zoveel mogelijk verminderd en voorkomen te worden. Behandel uw haar voorzichtig. Kammen en borstelen doet u niet te hard, waardoor het onnodig uittrekken van haren wordt voorkomen. Kies voor het gebruik van een verzorgende shampoo en een bijpassende conditioner. Het is belangrijk om te veel hitte te vermijden. Dat houdt in dat u zowel een föhn, als een eventuele stijl- en krultang gebruikt op een middelmatige warmte stand. Let op dat u de hoofdhuid niet beschadigt.

6. Welke verzorgingsproducten maken mijn haar dikker?

Verschillende technieken kunnen in combinatie met bepaalde verzorgings- en stylingproducten uw haar meer volume geven. Meer volume schept het idee van een vollere haardos. Was uw haar met een volumeshampoo en doe dit in combinatie met een volume conditioner. Voor het volume effect is het belangrijk om de conditioner niet op de haarwortels aan te brengen. Uw haar wordt zwaarder, waardoor het volume effect verloren kan gaan. Maak het kapsel af met een volumespray waarna u het haar in model kunt brengen. Kies voor producten die bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Dit is beter voor de gezondheid van uw haar.

7. Wordt mijn haar dikker door een ander kapsel te nemen?

Regelmatig uw haar laten bijknippen draagt bij aan uw verzorgde uitstraling. Laat de dode en droge punten afknippen, zodat uw haar er levendig uitziet en dikker lijkt. Het is overigens zo dat ook kapsels zoals een goed geknipte boblijn uw haar dikker doen lijken.

8. Wordt mijn haar dikker als ik een haargroeimiddel gebruik?

De markt wordt overspoeld met haargroeimiddelen die allemaal een gezonde, volle haardos beloven. Van shampoos, lotions en sprays tot tabletten. U kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar. Het merendeel van deze middelen belooft helaas vaak meer dan dat ze waar kunnen maken. Er zijn maar enkele middelen effectief bewezen en dan alleen op het gebied van de vermindering van haaruitval. Het staat u echter vrij om een product te proberen dat belooft uw haar dikker te maken. Begin altijd met een test stukje en verdiep uzelf in de ingrediënten die in een middel verwerkt zijn.

9. Kan ik met hairextensions mijn haar dikker maken?

Ja, hairextensions zijn een geschikte manier om uw haar dikker te laten ogen. Hairextensions worden aan uw eigen haar vastgemaakt en kunnen zowel qua kleur als structuur op uw eigen haar worden afgestemd. Hairextensions zijn in uiteenlopende lengtes verkrijgbaar en worden zowel van echt haar als synthetische materialen gemaakt. Kies voor het laten aanbrengen van de hairextensions door een ervaren kapper. Deze kan u deskundig adviseren en weet hoe de hairextensions op de beste manier bevestigd kunnen worden. Let op dat u de hairextensions niet langer laat zitten dan dat uw kapper adviseert. De extensions kunnen dan uw haar beschadigen en er versleten uit gaan zien.

10. Hoe maakt micro haar pigmentatie mijn haar dikker?

Micro haar pigmentatie is een cosmetische behandeling, waarbij met behulp van pigment het effect van natuurlijke haarstoppels wordt nagebootst. Dunner wordend haar lijkt hierdoor optisch voller. Uw haar wordt echter niet dikker. Het is een behandeling die zowel bij mannen als vrouwen wordt toegepast en waarbij u direct zichtbare resultaten heeft.

11. Maakt een haartransplantatie mijn haar blijvend dikker?

Haaruitval die wordt veroorzaakt door onder meer erfelijke kaalheid kan vaak goed worden behandeld met een haartransplantatie. Uw haargroei keert terug. Er ontstaat weer haargroei op plaatsen waar uw haar is uitgevallen. De resultaten van een haartransplantatie laten echter zo’n twaalf maanden op zich wachten. Gemiddeld is drie tot vier maanden na de behandeling de eerste haargroei zichtbaar. Uw dunner wordende haardos krijgt meer volume. Getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren. Het is echter wel mogelijk dat uw haar met het verstrijken van de jaren op natuurlijke wijze dunner wordt. Haartransplantaties worden bij mannen en vrouwen met uitstekende resultaten uitgevoerd. U kunt hiervoor terecht bij verschillende gerenommeerde binnen- en buitenlandse haartransplantatie klinieken. Laat u vooraf altijd eerst uitgebreid informeren over de mogelijkheden en eventuele resultaten die bij uw situatie passen.

12. Wordt mijn haar dikker door het gebruik van droogshampoo?

Droogshampoo is niet alleen handig om een wasbeurt uit te stellen, maar uw haren krijgen er vaak ook direct een volume boost door. Droogshampoo maakt het haar wat stroever en stugger, waardoor u meer volume en dus een vollere haardos krijgt. Gebruik een droogshampoo die bij uw haarkleur past. Sommige droogshampoos kunnen ook gebruikt worden net nadat u uw haren heeft gewassen.

13. Wat zijn haarvezels en maken ze mijn haar echt dikker?

Haarvezels zijn kleine vezels gemaakt van biologische keratine eiwitten. Ze hechten zich aan uw hechte haar, waardoor kalende plekken verborgen kunnen worden. Haarvezels kunnen gebruikt worden door mannen en vrouwen. De vezels vallen niet op en hechten prima aan het haar. Uw haardos wordt voller en ziet er beter uit. U wast de aangebrachte haarvezels eenvoudig uit het haar.

14. Kan ik extra veel mousse gebruiken om mijn haar dikker te maken?

Shampoos, conditioners, mousse en hairspray maken uw haar zwaarder. Zwaar haar heeft de neiging om te gaan liggen, waardoor het gewenste volume uitblijft. Gebruik niet overvloedig veel haarproducten, de kans dat u het tegenovergestelde effect bereikt is groot.

15. Maken highlights mijn haar voller?

Highlights kunnen uw haar voller laten lijken. Met name lichte highlights hebben dit effect, omdat er meer dimensie en diepte wordt gecreëerd.

16. Wordt mijn haar dikker als ik het vaker was?

Nee, te vaak wassen komt de gezondheid en het volume van uw haar niet ten goede. Meestal is het verstandig om het haar niet vaker dan tweemaal per week te wassen.

4 Reacties:
augustus 30, 2023

Wat zijn Haar vezels???

augustus 30, 2023

Haarvezels bieden een cosmetische oplossing om haarverlies of dunner haar te verbergen. Meestal zijn haarvezels verpakt in potjes die je eenvoudig over je haar kunt strooien, waardoor ze zich aan je bestaande haren hechten. Haarvezels zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, online retailers en gespecialiseerde haarverzorgingswinkels. Bij het kopen van haarvezels is het belangrijk om te letten op de kleur die het beste bij je natuurlijke haarkleur past, evenals de kwaliteit en merkreputatie. Let op dat ze niet permanent zijn en met wassen weer kunnen verdwijnen.

Als je advies nodig hebt over welke haarvezels het beste bij jou passen, kun je ook overwegen om een dermatoloog of een haarprofessional te raadplegen. Zij kunnen je aanbevelingen doen op basis van je haartype en specifieke situatie.

april 18, 2024

Beste mrvrmeneer
Ik heb de haarverdikkerspray gebruikt van CEELINI maar toen ik het erop had gespoten werd mijn haar echt vies plakkerig alsof ik er mascara in had gedaan kunt u mij advies geven over haarvezels die niet plakkerig aanvoelen mvg bianca

april 29, 2024

Het kan zijn dat de formule van dat specifieke product niet goed werkt voor jouw haartype. Je zou kunnen overwegen om haarvezels te proberen in plaats van een spray. Haarvezels worden meestal als poeder aangebracht en kunnen zich beter vermengen met je haar zonder een plakkerig gevoel achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pil tegen grijs haar

Grijs haar oorzaken

Hoe komt het dat we bijna allemaal, vroeg of laat, grijze haren krijgen? ‘Ik heb eerbied voor jouw grijze haren’ Dit lied van “Gert en

Lees verder