Haartransplantatie kosten

Denk je na of je een haartransplantatie wilt laten doen? Er zijn een aantal factoren waarje misschien rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat je realistische verwachtingen hebt. Als je 60 bent, kun je er niet van uit gaan dat je dezelfde haarlijn krijgt als iemand die 20 is. De plastische chirurg die de behandeling uitvoert, beslist of iemand een goede kandidaat is voor een haartransplantatie.

Hoe werkt een haartransplantatie en wat kunt u verwachten? Bekijk hier de video van  sponsor GlobalHair.

Wat nog meer van belang is, zijn de haartransplantatie kosten. Je moet het natuurlijk wel kunnen betalen. Er bestaan grote verschilen bij klinieken en de gerekende haartransplantatie kosten. Er zijn een aantal variabelen die daar invloed op hebben.

Verschillende haartransplantatie kosten in Nederland

Er zijn diverse klinieken in Nederland die haartransplantaties uitvoeren. Wat je betaalt voor de ingreep verschilt per kliniek. Let goed op de kwaliteit van de behandeling. Op forums en verschillende websites kun je de ervaringen lezen van mensen die een haartransplantatie hebben ondergaan.

Hoeveel een haartransplantatie kost is ook afhankelijk van welke methode er gebruikt wordt: de FUT-methode (Follicle Unit Transplant), de FUE-methode (Follicle Unit Extraction) of HaarStamcel Transplantatie methode.

Bij de FUT-methode wordt er een strookje huid van je achterhoofd gehaald. Het strookje wordt in stukjes gesneden met 1, 2 of 3 haren (grafts). Bij de FUE-methode worden er met een holle naald grafts uit je hoofdhuid gehaald.

Haarstichting video

Belangrijkste info over de haartransplantatie in 1 minuut

Een FUE-haartransplantatie duurt langer en kost meestal meer dan een FUT-transplantatie. Soms zijn er zelfs meerdere behandelingen nodig. Een FUE-transplantatie heeft echter ook één groot voordeel: er ontstaat geen blijvend litteken. Bij een FUT-transplantatie heb je wel een litteken waardoor je je haar niet meer kort kunt dragen, zonder dat het litteken zichtbaar wordt.

Hoeveel je betaalt, hangt ook af van hoeveel grafts er getransplanteerd moeten worden. Hoe groter de kale plekken zijn, hoe meer grafts er nodig zijn en hoe groter de haartransplantatie kosten. Heb je kleine inhammen dan heb je 800 tot 1.200 grafts nodig. Het kost in dat geval vaak gemiddeld zo’n 3.300 tot 4.300 euro. Ben je volledig kaal dan kan je wel tot 12.000 euro kwijt zijn.

Je kan bij de meeste klinieken beslissen hoe welke dichtheid je hebt. Wil je een redelijke dekking dan is één behandeling meestal genoeg maar als je het maximaal haalbare resultaat wilt dan zijn er soms wel 3 behandelingen nodig.

Haartransplantatie kosten: buitenland

De klinieken in België rekenen ongeveer hetzelfde voor een haartransplantatie als de klinieken in Nederland. In landen zoals Polen en Turkije ben je minder kwijt. Dat komt onder andere doordat de huisvesting in die landen goedkoper is. De artsen en verpleegster krijgen ook een lager salaris.

Helaas is de kwaliteit soms ook slechter in Polen of Turkije. Mensen zijn gemiddeld vaker ontevreden over het resultaat van een haartransplantatie. De dokters in het buitenland spreken vaak Engels en soms Frans of Duits. Het kan echter zijn dat ze alleen hun eigen taal spreken. Je kan in dat geval last hebben van een taalbarrière.

Haartransplantatie kosten: onaangename risico’s voorkomen

Er zijn klinieken waar je na je haartransplantatie of haarimplantatie allemaal rekeningen krijgt die je niet had verwacht. Informeer altijd naar alle voorwaarden en haartransplantatie kosten. Je krijgt een consult voordat je een haartransplantatie laat doen. Je kunt hier van alles vragen, dus ook naar de haartransplantatie kosten. Een consult is alleen om te kunnen beslissen of een haartransplantatie een mogelijkheid is. Ga vooral bij meerdere klinieken op consult. Zo kan je uitzoeken welke kliniek de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Ook op de site van diverse sponsors kunt u veel informatie vinden over de haartransplantatie kosten bij verschillende klinieken. Voor een voorbeeld van deze kosten, kunt u ook een beroep doen op de haartransplantatie kosten / haartransplantatie prijzen bij haarkliniek GlobalHair of het Hair Science Institute.

 

 

Haartransplantatie kosten FAQ

Bepaalde vragen over haartransplantatie kosten komen regelmatig terug. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden.

1. Wat kost een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie verschillen per aanbieder. Een haartransplantatie is een persoonlijke ingreep waarbij de kosten door diverse omstandigheden en factoren bepaald worden. Als u een exacte prijsopgave wilt hebben, dan kunt u bij meerdere haartransplantatie klinieken een afspraak maken voor een intakegesprek. Kiest u voor een kliniek in Turkije, dan is bijvoorbeeld Esteworld mogelijk een interessante optie. Tijdens het gesprek bekijkt een specialist uw hoofdhuid, de oorzaak van het haarverlies en het aantal haarzakjes dat voor een optimaal resultaat zal zorgen. U ontvangt een overzichtelijke en persoonlijke prijsopgave.

2. Hoe worden de haartransplantatie kosten bepaald?

Verschillende factoren bepalen de kosten van een haartransplantatie. Afhankelijk van de mate van uw kaalheid wordt het aantal grafts bepaald, dat getransplanteerd kan worden. U kunt stellen dat een graft de rekeneenheid is voor het vaststellen van de haartransplantatie kosten. Naast het aantal grafts zijn ook de gebruikte haartransplantatie techniek en het aantal behandelingen bepalend.

3. Kan ik zelf een inschatting maken van het aantal grafts in mijn situatie nodig is?

Het is mogelijk om een redelijke inschatting te maken van de kosten van de behandeling. Hiervoor kunt u haartransplantatie voor en na foto’s bekijken. Een groot aantal van deze foto’s is online te vinden. Bij de foto’s wordt doorgaans vermeld hoeveel grafts er tijdens de haartransplantatie getransplanteerd zijn. Vergelijk uw mate van kaalheid met de mensen op de foto’s. Probeer zo objectief mogelijk te zijn en te kijken naar dezelfde haarkleur en haardichtheid. Voor een accurate inschatting laat u een haartransplantatie specialist naar uw persoonlijke situatie kijken.

4. Hoeveel haartransplantatie behandelingen heb ik nodig?

De mate van kaalheid en de complexiteit van de haartransplantatie kunnen ertoe leiden dat voor een optimaal resultaat meerdere behandelingen nodig zijn. Is de haardichtheid na een eerste behandeling niet voldoende, dan kunt u in overleg met de behandelend specialist besluiten om nog een extra behandeling te ondergaan. Tijdens de twee behandeling wordt uw haardichtheid verbeterd.

5. Wat kost een FUT haartransplantatie?

Haartransplantatie kosten zijn onder meer afhankelijk van de gebruikte techniek. De FUT haartransplantatie techniek wordt wereldwijd toegepast. Het is veelal een voordelige, maar verouderd, techniek waarbij een reepje huid uit de achterzijde van uw hoofd wordt weggehaald. Uw hoofdhuid wordt gehecht, waardoor een zichtbaar litteken achter blijft. Bij haartransplantaties die met de FUT techniek worden uitgevoerd, kunnen op een dag meestal maximaal 2.000 grafts getransplanteerd worden. De kostprijs van een FUT haartransplantatie is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

6. Waarom worden de tarieven van een FUE haartransplantatie steeds lager?

Het merendeel van de haartransplantatie klinieken werkt tegenwoordig met de FUE techniek. Deze moderne methode geeft uitstekende resultaten. De behandelend specialist maakt gebruik van een fijne holle naald om de grafts een voor een uit het donorgebied te oogsten. Het is een intensieve behandeling, waarbij het oogsten behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Daarom liggen de kosten soms ook hoger dan bij FUT haartransplantaties. Bij complexe FUE haartransplantaties kan besloten worden om de behandeling over meerdere dagen te verdelen. Door de toegenomen concurrentie zien we dat de prijzen van de haartransplantatie behandeling de afgelopen jaren lager zijn geworden.

7. Zijn de haartransplantatie kosten in Turkije en het buitenland lager?

Ja en nee. Als u de binnenlandse kosten vergelijkt met tarieven die door buitenlandse klinieken worden aangeboden, ziet u soms behoorlijke verschillen. Ook in het buitenland worden de tarieven bepaald door het aantal getransplanteerde grafts, het aantal behandelingen en de gebruikte haartransplantatie techniek. Vergeet niet de reis- en verblijfskosten in kaart te brengen. Heen en weer reizen naar een buitenlandse kliniek kan de totaalprijs alsnog duur maken. De haartransplantatie kosten in Turkije zijn over het algemeen wat lager dan in Nederland. De klinieken die goede kwaliteit aanbieden, hanteren tegenwoordig echter bijna dezelfde prijzen als de Nederlandse klinieken.

8. Waarom zijn buitenlandse haartransplantatie klinieken goedkoper dan de Nederlandse?

De kosten voor arbeidsloon liggen in Nederland over het algemeen hoger dan in het buitenland. Hierdoor kunnen buitenlandse haartransplantatie klinieken lagere tarieven voor een haartransplantatie aanbieden. Kwaliteitsverschillen maken een goedkope behandeling soms alsnog duur. Let altijd op ervaringsverhalen van anderen, voordat u een beslissing voor een haartransplantatie kliniek neemt. De kwaliteit van de behandeling moet altijd voorop staan. Deze kunt u vaak onder andere bepalen door te kijken naar de algemen klanttevredenheid.

9. Kan ik korting krijgen op haartransplantatie kosten?

Een haartransplantatie is een kostbare ingreep. Het is soms mogelijk om een interessante haartransplantatie korting te krijgen. Als u bijvoorbeeld toestemming geeft om beeldopnamen te maken van de ingreep, kan de haartransplantatie kliniek hier soms een korting tegenover zetten. Daarnaast kunt u soms voordelig een haartransplantatie ondergaan, door u aan te melden voor een open dag bij een haartransplantatie kliniek. U bent dan degene die behandeld wordt, terwijl de kliniek open is voor geïnteresseerde bezoekers. Deze bezoekers kunnen dan ‘live’ zien hoe u de haartransplantatie ondergaat.

10. Kan ik een haartransplantatie in termijnen betalen?

Heeft u het totale bedrag voor de gewenste haartransplantatie niet beschikbaar? Het merendeel van de haartransplantatie klinieken werkt hiervoor samen met een kredietverstrekker. De voorwaarden voor een betaling in termijnen kunt u met de kredietverstrekker overeenkomen. Indien u kiest om een haartransplantatie in termijnen te betalen, let dan wel op dat het bedrag van de ingreep onderhevig is aan extra rentekosten. Deze worden door de kredietverstrekker in rekening gebracht.

11. Worden de kosten van een haartransplantatie vergoed?

De meeste haartransplantaties worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Als het een puur cosmetische ingreep betreft, is vergoeding niet van toepassing. Wordt uw kaalheid en/of haaruitval veroorzaakt door ziekte of een ongeval, dan komt u soms voor gedeeltelijke of volledige vergoeding van de haartransplantatie kosten in aanmerking. Ook ernstig psychisch lijden kan een reden zijn om vergoeding te krijgen. Uw zorgverzekeraar vraagt, voordat er tot een vergoeding wordt overgegaan, vaak om ‘bewijzen’. U moet de nodige documentatie overleggen die aantoont dat u recht heeft op een vergoeding van de kosten van de haarimplantatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan uw polisvoorwaarden door of neem contact op met uw ziektekostenverzekeraar.

12. Zijn haartransplantatie kosten aftrekbaar van de Belasting?

Overleg voor de mogelijkheden om de kosten af te trekken van de inkomstenbelasting altijd met een fiscaal adviseur. Cosmetische ingrepen komen hiervoor meestal niet in aanmerking. Ondergaat u een haartransplantatie ten gevolge van ziekte en/of ongeval, dan zijn beperkte mogelijkheden beschikbaar.

13. Zit er verschil in haartransplantatie kosten voor mannen en vrouwen?

Aangezien de kosten voor een haartransplantatie mede bepaald worden door het aantal grafts, de toegepaste techniek en het aantal behandelingen zijn er geen grote verschillen tussen mannen en vrouwen. Een haarsparende haartransplantatie kan daarentegen wel meer kosten dan een standaard FUT of FUE haartransplantatie.

14. Worden haartransplantaties in de nabije toekomst goedkoper?

Het aantal haartransplantatie klinieken in binnen- en buitenland is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit heeft gezorgd voor een gezonde concurrentie. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de haartransplantatie tarieven de komende jaren spectaculair zullen dalen.

15. Is een intakegesprek altijd gratis?

De meeste haar- en schoonheidsklinieken hanteren een vrijblijvende intakegesprek. Dit eerste consult verplicht u tot niets. Tijdens het gesprek heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. Uw hoofdhuid wordt bekeken door een ervaren specialist en naast de oorzaak van uw kaalheid, wordt het aantal grafts dat getransplanteerd kan worden vastgesteld. Een intakegesprek is een goede manier om uzelf voor te bereiden op de haartransplantatie die u overweegt te ondergaan. Let op dat niet alle klinieken een gratis consult aanbieden. Informeer hier daarom altijd van tevoren naar.

16. Heb ik garantie op een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie produceren de getransplanteerde haarzakjes in principe de rest van uw leven haren. Haartransplantatie klinieken geven u soms een zogenaamde ‘levenslange groeigarantie’. Het is wel zo dat met het verstrijken van uw leeftijd en het natuurlijke verouderingsproces uw haardos wat dunner kan worden. Er zijn verschillende klinieken die naast de groeigarantie ook een tevredenheidgarantie aanbieden voor de haartransplantatie behandeling.

17. Zijn er wachttijden voor een haartransplantatie?

Afhankelijk van de haarkliniek van uw keuze en de haartransplantatie techniek die gebruikt wordt, ligt de wachttijd meestal tussen de 2 en 4 weken. Er zijn echter ook klinieken die een wachttijd hebben van een aantal maanden. Aangezien u de beslissing voor een haartransplantatie waarschijnlijk niet over een nacht ijs heeft genomen, heeft u een ruime voorbereidingsperiode gehad. In de weken voorafgaand aan de daadwerkelijke ingreep kunt u de instructies die de arts u heeft gegeven alvast opvolgen.

18. Moet ik het volledige bedrag in een keer betalen?

Hoe de kostprijs voor de haartransplantatie wordt betaald, hangt af van de haarkliniek waarvoor u kiest. Meestal werken haartransplantatie klinieken met een aanbetaling en een rest som. De aanbetaling dient, nadat u uw keuze voor de kliniek heeft bepaald, voldaan te worden. Het resterende bedrag betaalt u dan op de dag van de haartransplantatie zelf.

19. Zijn er extra haartransplantatie kosten waar ik rekening mee moet houden?

Het is belangrijk om altijd te kijken naar de inhoud van de behandeling en de prijs onder de streep. Let daarbij op de kosten voor nazorg en controles die plaatsvinden na de ingreep. Door vooraf goed te lezen en prijzen te vergelijken, voorkomt u dat een goedkoop aangeboden haartransplantatie alsnog duur uitvalt. Goede nazorg is voor een positief eindresultaat van groot belang. Het is niet verstandig om hierop te besparen.

20. Wat moet ik nog meer weten over haartransplantatie kosten?

Geen situatie is hetzelfde. Haartransplantaties zijn kostbare en soms complexe cosmetische ingrepen. De duur van de behandeling varieert en hangt nauw samen met het aantal grafts dat tijdens een behandelsessie getransplanteerd wordt. Bovendien hanteren de verschillende haartransplantatie klinieken allemaal eigen tarieven en betalingsvoorwaarden. Gaat uw voorkeur uit naar een of meerdere klinieken? Begin dan met het maken van afspraken voor intakegesprekken. U ontvangt gedetailleerde prijsopgaven die u met elkaar kunt vergelijken. Heeft u naar aanleiding van de ontvangen prijzen vragen over de inhoud van een behandeling? Neem dan contact op met de kliniek waar u het prijsvoorstel van heeft ontvangen. Samen met u streeft een haartransplantatie specialist immers naar een optimaal haalbaar eindresultaat.

21. Is een goedkope haartransplantatie aanbieding betrouwbaar?

Regelmatig worden zogenaamde groepskortingen aangeboden, waarbij u ‘kortingsbonnen’ kunt kopen voor een haartransplantatie. Van belang is om aandachtig naar de inhoud van zo’n aanbieding te kijken. Haartransplantaties zijn kostbare ingrepen die een zeer persoonlijk karakter hebben. Goedkoop hoeft zeker geen duurkoop te zijn. Kijk wel met een objectieve blik naar hetgeen een aanbieding inhoudt. Hoeveel grafts worden getransplanteerd en is dit genoeg voor een bevredigend resultaat? Probeer daarnaast ook de kwaliteit vast te stellen van de desbetreffende aanbieder. Op deze manier kan de prijs-kwaliteit verhouding worden bepaald.

22. Hoe weet ik of een aanbieder van met lage haartransplantatie kosten goede resultaten bereikt?

Cosmetische behandelingen, zoals een haartransplantatie, worden online besproken en geëvalueerd. Hiervoor kunt u meelezen op een haartransplantatie forum. U leest hier niet alleen ervaringsverhalen van anderen, maar u kunt ook aan de hand van fotoreportages zien hoe het resultaat zich door de maanden heen heeft ontwikkeld. Resultaten van behandelend haartransplantatie specialisten en klinieken worden eveneens regelmatig op een forum besproken. Uiteraard heeft iedereen een persoonlijke mening. Vaak komt u al veel te weten tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij de betreffende kliniek en/of behandelaar.

23. Waarom zitten er grote verschillen in haartransplantatie kosten als ik kosten van haartransplantaties vergelijk?

Klinieken zijn vrij om eigen tarieven vast te leggen. Hierin spelen de grote van de kliniek, de bekendheid, de locatie en de behandelend specialisten een rol. Wees selectief bij het maken van een keuze. Waar een goedkope aanbieding niet direct de minste resultaten geeft, is het ook niet gezegd dat de duurste behandeling de beste resultaten biedt. Bij het maken van een keuze speelt ook uw gevoel een rol. Voelt u zich begrepen? Neemt een specialist de tijd om uw vragen te beantwoorden? Heeft u vertrouwen in de specialist? Staar uzelf niet alleen blind op de prijs die wordt geboden.

24. Waarom is een FUT haartransplantatie vaak goedkoper dan een FUE haartransplantatie?

Bij de FUT techniek wordt een reepje huid van uw achterhoofd weggenomen. De huid wordt gehecht. Dit in tegenstelling tot de FUE techniek, waarbij ieder haarzakje afzonderlijk uit het donorgebied wordt geoogst. De FUE techniek is arbeidsintensiever en laat nauwelijks zichtbare littekens achter. Omdat de FUT-methode een oudere of volgens veel specialisten zelfs een verouderde methode betreft, is deze soms goedkoper.

25. Als de FUT haartransplantatie soms goedkoper is, waarom wordt deze dan niet standaard uitgevoerd?

Het aantal haartransplantaties heeft de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt. Niet alleen is de ingreep meer bekend geworden, de techniek is bovendien verder ontwikkeld en verfijnd. De herstelperiode is minder lang en van ontsierende littekens hoeft geen sprake meer te zijn. De voordelen van de FUE techniek wegen daarom steeds minder vaak op tegen de eventuele lagere kosten die de FUT haartransplantatie met zich meebrengen. Omdat tegenwoordig bijna alleen nog maar FUE haartransplantaties worden uitgevoerd, is het verschil in kosten van de haartransplantatie methodes ook nagenoeg gelijk.

26. Waarom moet ik de kosten verschillende haartransplantatie klinieken met elkaar vergelijken?

Wellicht dat u positieve ervaringsverhalen heeft gehoord over een bepaalde kliniek. Toch kunt u een zeker voordeel doen door bij meerdere haartransplantatie klinieken tarieven op te vragen en naar een intakegesprek te gaan. Geen kliniek is hetzelfde en dat geldt ook voor uw mening na een persoonlijke kennismaking. De haartransplantatie is een langdurige behandeling, waarbij u gemiddeld tussen de 6 en 8 uur in een behandelstoel zit. Zorg ervoor dat u dan ook ontspannen en met vertrouwen aan de behandeling begint.

27. Moet ik extra betalen voor nazorg?

Het grootste gedeelte van de haarklinieken bieden tarieven aan, waarbij de nazorg is inbegrepen. Ontvangt u een gepersonaliseerde prijsopgave? Besteed dan extra aandacht aan de zorg en kosten die bij het betreffende tarief zijn inbegrepen. Hiermee voorkomt u dat u achteraf toch geconfronteerd wordt met bijkomende kosten.

28. Om de haardichtheid te vergroten wil ik een tweede haartransplantatie uit laten voeren. Ik heb voor de eerste ingreep een krediet afgesloten. Kan ik de aanvullende ingreep ook in termijnen betalen?

De mogelijkheden om een extra krediet af te sluiten, zullen voornamelijk afhangen van uw financiële situatie. U kunt bij de kredietmaatschappij waar u reeds een lening heeft lopen navraag moeten doen naar hetgeen mogelijk is. Uiteraard zal er worden gekeken naar uw kredietverleden en zal er toetsing bij het BKR plaatsvinden.

29. Worden haartransplantatie kosten in het buitenland gefinancierd?

Als buitenlander krijgt u in een ander land vrijwel nooit een lening of financiering. Tegenwoordig zijn er echter ook buitenlandse haarklinieken met een vertegenwoordiging in Nederland, waardoor er toch financieringsmogelijkheden zijn. U ondergaat de ingreep weliswaar in het buitenland, maar door de aanwezigheid van een Nederlandse vestiging is het niet ondenkbaar dat u de gewenste ingreep in termijnen kunt betalen.

30. Welk rentepercentage wordt er door kredietverstrekkers berekend als ik een haartransplantatie in termijnen betaal?

Verschillende financieringsmaatschappijen zijn gespecialiseerd in het financieren van cosmetische behandelingen. De rentepercentages verschillen. Laat door meerdere kredietverstrekkers een prijsberekening maken, zodat u kunt zien welk percentage u aan rente betaalt. Kijk daarbij ook naar de eventuele kosten voor het versneld aflossen van het geleende bedrag en overige bijkomende kosten. Aandachtig lezen en doorrekenen kan besparend werken. Let op, geld lenen kost geld.

31. Kan ik veilig gebruik maken van een groepskorting?

Aanbiedingen voor cosmetische behandelingen, en ook haartransplantaties, zijn populair. Natuurlijk komt het, als u een haartransplantatie overweegt, goed uit om van een groepskorting gebruik te kunnen maken. Ga, voordat u ingaat op de aanbieding, naar de haarkliniek toe en vraag naar de exacte voorwaarden van de korting. Het is niet ondenkbaar dat de aanbieding slechts een beperkt aantal haarzakjes bevat en dat u voor bijkomende grafts het volle pond bij dient te betalen. Lees reviews en ervaringen die anderen hebben met de groepskorting en de aanbieder daarvan. Heeft u een goed gevoel over de haarkliniek en de behandelend specialist en bent u volledig op de hoogte van de inhoud van de groepskorting? Dan er is geen reden om aan te nemen dat de ingreep onveilig is.

32. Krijg ik korting bij een tweede haartransplantatie bij dezelfde haarkliniek?

Haarklinieken zijn volledig vrij in het vaststellen van de tarieven en eventuele kortingen die gehanteerd worden. Vaak is bij een tweede haartransplantatie een kleiner aantal haarzakjes betrokken en zal het tarief sowieso al lager zijn dan bij de eerste ingreep. Het staat u uiteraard vrij om een korting te bedingen. Vragen kan geen kwaad en het is niet ondenkbaar dat een haartransplantatie specialist zal trachten u tegemoet te komen met een iets lager tarief.

33. Krijg ik de betaalde kosten terug als ik niet tevreden ben met het resultaat?

Een teleurstellend resultaat of een ontevreden gevoel is niet altijd het gevolg van een haartransplantatie die mislukt is. Tijdens de ingreep is het aantal afgesproken haarzakjes getransplanteerd. Heeft u vooraf bijvoorbeeld t hoge verwachtingen, dan kan het eindresultaat tegenvallen. Het is onwaarschijnlijk dat u in dat geval de betaalde som terugkrijgt. Praat met de behandelend arts en vertel waarom u vindt dat het resultaat tegenvalt. In goed overleg kan een passende oplossing worden bedacht.

34. Is het goedkoper om een uitgebreide haartransplantatie toe te laten passen?

De haartransplantatie wordt op uw haarsituatie afgestemd. Zo is het mogelijk om alleen een kalende kruin op te laten vullen of uw uitgedunde haardos te verdichten. Is de haaruitval verder gevorderd, dan kunnen meerdere hoofdzones tegelijk behandeld worden. De kostprijs hangt af van het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd. Heeft u geen complexe ingreep nodig? Dan is het niet noodzakelijk om voor een uitgebreide behandeling te kiezen.

35. Krijg ik korting bij het aanbrengen van een nieuwe patiënt?

Haarklinieken en behandelaars bepalen zelf de prijs van de behandeling en de manier of en hoe er korting wordt gegeven. U kunt bij een consult altijd naar de beschikbare kortingen en de van toepassing zijnde voorwaarden vragen.

36. Ik ben ingegaan op een haartransplantatie voorstel bij een kliniek, maar zie nu elders een betere aanbieding. Kan ik de gemaakte afspraak afzeggen?

Als u een afspraak maakt voor een haartransplantatie, dan houdt de haarkliniek de betreffende datum vrij. Zegt u de gemaakte afspraak af, dan kunnen daar kosten voor in rekening gebracht worden, waarmee het prijsverschil teniet wordt gedaan. Praat met de behandelaar, waar u de afspraak heeft gemaakt, over de goedkopere aanbieding welke u heeft ontvangen. Wellicht dat u zo toch nog wat voordeel krijgt.

37. Hoe kan ik haartransplantatie kosten het beste met elkaar vergelijken?

Als u de verschillende haarklinieken en tarieven met elkaar vergelijkt, is het belangrijk om identieke gegevens te vergelijken. Ga uit van hetzelfde aantal haarzakjes en dezelfde haartransplantatie techniek. Is de basis van hetgeen u wilt vergelijken verschillend, dan krijgt u nooit een realistisch beeld van de mogelijkheden.

38. Is een haartransplantatie onder narcose mogelijk en moet ik daar extra voor betalen?

Haartransplantaties worden nooit onder volledige narcose uitgevoerd.

39. Moet voor een haartransplantatie bij kroeshaar een toeslag betaald worden?

Niet veel specialisten en haarklinieken hebben ervaring met het succesvol transplanteren van kroeshaar. Het transplanteren van kroeshaar is complex en vereist de nodig precisie en ervaring. Tijdens een dagbehandeling kunnen minder haarzakjes worden getransplanteerd dan bij stijl haar. Haarklinieken die een haartransplantatie bij kroeshaar aanbieden kunnen hiervoor een toeslag in rekening brengen. Vaak wordt de ingreep over een aantal dagen verspreid.

40. Moet ik extra betalen voor medicatie die wordt voorgeschreven?

U kunt vooraf aan de haarkliniek vragen wat de uiteindelijke kostprijs is en wat exact is inbegrepen. Zo kunt u ook vragen of en hoe de eventuele medicatie en de kosten daarvoor zijn geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pil tegen grijs haar

Grijs haar oorzaken

Hoe komt het dat we bijna allemaal, vroeg of laat, grijze haren krijgen? ‘Ik heb eerbied voor jouw grijze haren’ Dit lied van “Gert en

Lees verder