Haaruitval door medicijnen
De invloed van medicijnen op haaruitval
Van sommige medicijnen is het bekend dat ze haaruitval kunnen veroorzaken. Wanneer bepaalde medicijnen als bijwerking hebben dat ze haaruitval kunnen veroorzaken, staat dit meestal vermeld in de bijsluiter. Wanneer een medicijn haaruitval kan veroorzaken, gaat het in de meeste gevallen om matig versterkte haaruitval.
Haarstichting video
Belangrijkste info over de oorzaken van haaruitval in 1 minuut
Van de volgende medicijnen is bekend dat deze haaruitval kunnen veroorzaken:
- Verschillende soorten antibiotica.
- Chemotherapie.
- Betablokkers voor een hoge bloeddruk.
Wanneer u meer last van haaruitval heeft dan normaal door een bepaald medicijn, kunt u uw arts vragen een ander medicijn voor te schrijven.
Mesotherapie behandeling tegen haaruitval?
Er worden steeds meer nieuwe behandelingen ontwikkeld om haarverlies terug te dringen. Een behandeling tegen haarverlies waar veel mensen baat bij kunnen hebben, is de mesotherapie haar behandeling.
Hoe werkt mesotherapie tegen haaruitval en wat kunt u verwachten? Bekijk hier de video van sponsor Acura Medisch Centrum.
Haaruitval veroorzaakt door medicijnen FAQ – veelgestelde vragen
Bepaalde vragen over haaruitval veroorzaakt door medicijnen komen regelmatig terug. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen zijn voorzien van korte en bondige antwoorden.
1. Welke medicijnen veroorzaken haaruitval?
Het is niet een bepaald medicijn dat haaruitval kan veroorzaken. Als u de bijsluiter van een medicijn leest, ziet u of haaruitval een mogelijke bijwerking is. Dit betekent overigens niet automatisch dat u ook daadwerkelijk te maken krijgt met haaruitval. Medicatie die erom bekend staat dat ze haaruitval kunnen veroorzaken zijn onder meer antidepressiva, maar ook bloedverdunners, bloeddrukverlagers, anticonceptie en schildklier medicatie. Van deze medicijnen is algemeen bekend dat ze bij sommige gebruikers haaruitval als bijwerking hebben.
2. Veroorzaken bepaalde medicijnen altijd haaruitval?
Nee. Bijsluiters vermelden mogelijke bijwerkingen en tegenwoordig staat ook de frequentie waarin bijwerkingen zich voordoen vermeld. Iedereen reageert anders op de werkzame stoffen die in medicijnen verwerkt zijn. Haaruitval kan plaatsvinden bij sommige gebruikers.
3. Hoe kan haaruitval veroorzaakt door medicijnen onderzocht worden?
Heeft u onlangs medicijnen voorgeschreven gekregen en merkt u een aanhoudende toegenomen haaruitval, waardoor uw haar dunner wordt? Ga dan naar de arts die u het medicijn heeft voorgeschreven. Deze arts kan kijken of de haaruitval inderdaad door het medicijn veroorzaakt wordt. Sommige medicijnen kunnen vervangen door generieke producten, die anders zijn van samenstelling.
4. Hoe wordt haaruitval door medicijnen veroorzaakt?
Geneesmiddelen met haaruitval als bijwerking kunnen het haargroeiproces versneld in de telogene fase brengen. Hierdoor wordt de anagene fase, die gemiddeld 5 à 6 jaar duurt, veel korter. De haaruitval begint niet altijd direct nadat u een medicijn begint te gebruiken. Dit kan een aantal maanden duren.
5. Hoe ziet haaruitval door medicijngebruik eruit?
Het haar valt dan meestal verspreid over het hoofd uit. Uw haardos wordt dunner.
6. Is haaruitval veroorzaakt door medicijnen tijdelijk?
In de meeste gevallen is de haaruitval tijdelijk. Op het moment dat u stopt met het gebruik van het geneesmiddel, kan het natuurlijke haargroeiproces zichzelf herstellen. Dit kan meerdere maanden duren. Verwacht niet direct een zichtbaar vollere haardos. Uw haar heeft tijd nodig om te herstellen. Sommige mensen moeten altijd het desbetreffende medicijn blijven gebruiken, waardoor de haaruitval zich wel voor blijft doen.
7. Ik denk dat mijn haaruitval door medicijnen wordt veroorzaakt, kan ik stoppen met het gebruik?
Als u onlangs met een geneesmiddel bent begonnen en u vermoedt dat uw haaruitval daardoor wordt veroorzaakt, stop dan nooit zelfstandig met het gebruik. Raadpleeg altijd eerst uw arts, zodat vastgesteld kan worden of de medicatie inderdaad de oorzaak is van het haarverlies. Uw arts kan indien nodig een ander geneesmiddel voorschrijven.
8. Wat is het verschil tussen haaruitval bij chemotherapie en andere geneesmiddelen?
Medicijnen die gebruikt worden bij chemotherapie veroorzaken haaruitval op een andere manier. Chemotherapie vernietigt naast de slechte kankercellen ook snelgroeiende gewone cellen, waaronder de haarzakjes. Omdat de haarzakjes snel groeien, zijn ze bijzonder gevoelig voor chemotherapie, waardoor ze vernietigd kunnen worden. Haaruitval door chemotherapie voltrekt zich in een snel tempo, vaak binnen enkele dagen. Dit lijdt in de meeste gevallen tot een volledig kaal hoofd. Haaruitval door chemotherapie verloopt volgens een ander patroon dan wanneer uw haaruitval een bijwerking is van andere medicatie.
9. Kan haaruitval door medicijnen voorkomen worden?
Niet alle vermelde bijwerkingen van een bepaald medicijn komen in realiteit voor. Haaruitval kan soms voorkomen worden door een ander geneesmiddel te gebruiken. Ook haaruitval door chemotherapie kan soms voorkomen worden. Dit kan bijvoorbeeld door tijdens de therapiesessie uw hoofdhuid te koelen, waardoor de bloedvaten zich vernauwen. Hierdoor worden de haarzakjes minder gevoelig voor de toegediende medicatie. Het is een mogelijkheid die haarverlies kan verminderen.
10. Wat kan ik doen om mijn dunner wordende haar te verbergen?
Voordat uw haar zich heeft hersteld van de haaruitval, verstrijken meerdere maanden. Uw zelfvertrouwen kan afnemen door een dunner wordende haardos. Dit kan gecamoufleerd worden door het dragen van een tijdelijk haarstukje of een haarwerk.
11. Is het dragen van een haarwerk schadelijk voor mijn eigen haar?
Nee. Haarwerken, haarstukjes en pruiken brengen geen schade toe aan uw haar en/of hoofdhuid. Uw hoofdhuid wordt geventileerd, zodat er geen jeuk of irritatie ontstaat. Bovendien kan een haarwerk of pruik tijdelijk of permanent bevestigd worden, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken en gewoon uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren zoals u dat gewend bent.
12. Kan ik haargroeimiddelen gebruiken als mijn haar uitvalt door medicijnen?
Effectief bewezen haargroeimiddelen dienen langere tijd gebruikt te worden, voordat de resultaten zichtbaar zijn. Haargroeimiddelen kunnen de haaruitval in sommige gevallen verminderen. Als de haaruitval door een geneesmiddel wordt veroorzaakt, zal een arts terughoudend zijn met het voorschrijven van een haargroeimiddel.
13. Welke resultaten hebben haargroeimiddelen bij tijdelijke haaruitval?
Tijdelijke haaruitval door medicijngebruik is vervelend. Raadpleeg uw arts, zodat er eventueel een ander medicijn voorgeschreven kan worden. Het haarverlies zal zich daarna meestal vanzelf herstellen. Als u vindt dat dit te lang duurt, kunt u een haargroeimiddel overwegen. Deze hebben echter ook niet direct zichtbare resultaten. Bovendien kunnen haargroeimiddelen serieuze bijwerkingen hebben en dient u zich altijd aan de voorgeschreven dosis te houden. Let ook op bij het aanbrengen van een lotion. Vermijd dat er lotion op uw gezicht terecht komt. Hier kan dan ongewenste haargroei ontstaan.
14. Hoe lang duurt het, voordat mijn haargroei weer terugkomt?
Dit verschilt van persoon tot persoon. Daarnaast speelt ook het soort geneesmiddel dat de haaruitval heeft veroorzaakt een rol. Uw lichaamseigen haargroeiproces wordt verstoord en dit herstelt zich niet direct nadat u met het gebruiken van een medicijn gestopt bent. Het kan enkele maanden tot ruim een jaar duren voordat uw haargroei weer optimaal is. In sommige gevallen herstelt de haargroei zich helaas zelfs helemaal niet meer.
15. Zijn er verzorgingsproducten die ik kan gebruiken bij haaruitval door medicijngebruik?
Vermijd overvloedig gebruik van stylingproducten, deze kunnen uw haar onnodig extra beschadigen. Als de oorzaak van de haaruitval niet wordt weggenomen, zal de haaruitval doorgaans ook niet stoppen door het gebruik van bepaalde andere verzorgingsproducten.
16. Moet ik mezelf ongerust maken bij haaruitval door medicijngebruik?
Haaruitval is niet prettig en kan u erg onzeker maken. Zeker als u merkt dat u last heeft van aanhoudende haaruitval, waardoor uw haar dunner wordt. Als de oorzaak van de haaruitval bepaald medicijngebruik is, dan hoeft u zich geen grote zorgen te maken. Vaak kan het wisselen van medicijn al een oplossing zijn. Praat erover met uw huisarts. Deze kan u snel helpen, waardoor de haaruitval verminderd wordt en uw haargroeiproces zichtzelf kan herstellen.
17. Valt haar altijd uit door chemotherapie?
Chemotherapie is een medische behandeling die uit een combinatie van diverse kankermedicijnen bestaat. Zo kan de chemotherapie afgestemd worden op het soort kanker dat wordt behandeld. Een aantal van deze medicijnen is verantwoordelijk voor haaruitval. Daar staat tegenover dat er ook chemotherapie mogelijk is, zonder dat uw haar uitvalt. De behandelend oncoloog kan u daar meer over vertellen.
18. Kan haaruitval door chemotherapie beperkt worden?
Steeds vaker wordt er gekozen om de hoofdhuid te koelen (hoofdhuidkoeling) tijdens een chemokuur behandeling. Door het koelen heeft de medicatie minder invloed op uw haarzakjes. Het haarverlies wordt dan beperkt. Helemaal voorkomen is meestal niet mogelijk.
19. Groeit mijn haar terug als ik stop met het gebruik van een geneesmiddel of medicijnen?
Haaruitval door medicijnen is vaak slechts tijdelijk van aard. Als het gebruik van het betreffende geneesmiddel wordt gestopt, kan het haargroeiproces zich herstellen. Stop nooit zonder overleg met de voorschrijvend arts met het gebruik van een aan u voorgeschreven medicijn. Vermoedt u dat de haaruitval wordt veroorzaakt door een bepaald medicijn, bespreek dit dan met uw arts zodat er gekeken kan worden naar een alternatief geneesmiddel.
20. Moet ik naar de dokter als ik vermoed dat mijn haar uitvalt door medicijnen?
Ja. Als u te maken heeft met overmatige haaruitval door medicijnen is het belangrijk om hiervan tijdig melding te maken bij uw huisarts. De oorzaak van het haarverlies kan worden vastgesteld. In geval het geneesmiddel de oorzaak is, kan de arts u een alternatief medicijn voorschrijven.
21. Hoe ziet haaruitval door medicijnen eruit?
Haaruitval veroorzaakt door medicijnen verschilt. Meestal is er sprake van zogenaamd telogeen effluvium. De haaruitval treft de haren die zich in de rustfase bevinden. Het is een veel voorkomende vorm van haarverlies die wordt gezien bij onder meer bloeddrukverlagers, bloedverdunners, antidepressiva, hormoonbehandelingen en epilepsie medicatie. Daarnaast kan er sprake zijn van anageen effluvium, waarbij de haren worden getroffen in de groeifase. Chemotherapie is hiervan een oorzaak. Haarverlies op het hoofd valt het meeste op, terwijl ook overige lichaamsbeharing als gevolg van medicijngebruik uit kan vallen.
22. Hoe vaak komt haaruitval door medicijnen voor?
Waar mogelijke haaruitval regelmatig in bijsluiters als bijwerking wordt vermeld, krijgt niet automatisch iedereen hiermee te maken. Hoe vaak haaruitval voor komt, staat eveneens vermeld in de bijsluiter. Er zijn algemene bijwerkingen waaronder buikpijn, misselijkheid en hoofdpijn die veel vaker voor komen dan haaruitval. Ga met een vermoeden van haaruitval door medicijnen altijd naar uw (huis)arts.
23. Is haaruitval door medicijnen te herkennen of te behandelen?
Vaak is het lastig om haaruitval door geneesmiddelen gebruik te herkennen. Uw haar valt immer niet direct na het innemen van de eerste tablet uit. Hier gaat een zekere tijd overheen. Daarnaast kan de aandoening zelf ook van invloed zijn op het plotselinge haarverlies. Het haarverlies kan door onzekerheid en bijkomende stress verergerd worden. Blijf niet rondlopen met onzekere gevoelens en haaruitval. Uw huisarts kan indien nodig een alternatief geneesmiddel voorschrijven. Vaak is het haarverlies tijdelijk van aard en herstelt het haargroeiproces zich nadat u stopt met het geneesmiddelen gebruik.
24. Hoe wordt haaruitval door medicijnen vastgesteld?
Van een aantal geneesmiddelen is het algemeen bekend dat ze haaruitval als mogelijke bijwerking hebben. Haarverlies door medicatie is niet direct aantoonbaar en vaak blijkt het moeilijk om een verband te leggen. Bent u recent begonnen met het gebruik van een nieuw medicijn en heeft u plotseling meer last van haaruitval dan eerder het geval was? Dan kan het medicijn hiervoor verantwoordelijk zijn. Dit is echter alleen aan te tonen als de klachten verdwijnen, nadat u bent gestopt het medicijn te gebruiken. Keert het haarverlies terug op het moment dat u het medicijn weer neemt? Dan kan vrijwel zeker gesteld worden dat de haaruitval door het medicijn wordt veroorzaakt.
25. Bestaat er een verband met tussen haaruitval door medicatie en stress?
Regelmatig wordt gezien dat medicijnen die voorgeschreven worden bij depressies en psychoses in verband worden gebracht met haaruitval. Beide ziekteverschijnselen gaan vaak nauw samen met stress en periodes van extra mentale druk. Dit zijn stuk voor stuk soms oorzaken van haaruitval. Het zijn dan niet alleen de geneesmiddelen die haaruitval veroorzaken, maar ook de stressgevoelens waaronder iemand gebukt gaat.
26. Kunnen bloedverdunners haaruitval veroorzaken?
Bloedverdunners of antistollingsmiddelen hebben, net als andere geneesmiddelen, een aantal bijwerkingen. Haaruitval behoort hier ook toe. Bijwerkingen komen niet bij iedereen voor en het is van tevoren moeilijk te zeggen wie hier al dan niet last krijgt. Heeft u onlangs een bloedverdunner voorgeschreven gekregen en merkt u een toename van de haaruitval? Bespreek dit met uw huisarts. Wellicht dat een alternatief geneesmiddel geadviseerd kan worden.
27. Welke vormen van haaruitval kunnen door medicijnen veroorzaakt worden?
Medicijnen kunnen zowel anageen als telogeen effluvium veroorzaken. Anageen effluvium laat de haren uitvallen die zich op dat moment in de groeifase bevinden. Dit gebeurt hoofdzakelijk bij chemotherapie. Anageen effluvium veroorzaakt niet alleen haaruitval op het hoofd, maar ook andere lichaamsbeharing kan uitvallen. Telogeen effluvium daarentegen komt het meeste voor als er sprake is van haaruitval door geneesmiddelen. Het treft haren in de rustfase.
28. Kan ik mijn haargroei versnellen?
Het is helaas vooralsnog niet mogelijk om het natuurlijke haargroeiproces te versnellen. U kunt met extra veel aandacht en liefde uw haar en hoofdhuid verzorgen. Laat regelmatig een ontspannende hoofdhuidmassage toepassen en kies voor het gebruik van een milde, verzorgende shampoo en conditioner. Uw kapper kan advies geven over een eventueel haarmasker dat u naast de dagelijkse haarverzorging kunt gebruiken en dat past bij uw haarstructuur en haartype.
29. Kan mijn haarkleur veranderen door medicijnen?
Net zoals dat medicijnen haaruitval kunnen veroorzaken, is het ook mogelijk dat uw haar van kleur en/of structuur verandert. Van stoffen zoals acitretine, etretinaat en retinoïde is het bekend dat ze van invloed zijn op de haarkleur. Vaak krijgt uw haar weer de originele kleur als het gebruik van het betreffende geneesmiddel wordt gestopt.
30. Kunnen medicijnen mijn haar beschadigen?
Helaas hebben sommige medicijnen droog, dof en beschadigd haar tot gevolg. Dit is vaak tijdelijk van aard. Kies voor het gebruik van een herstellende shampoo en/of een intensief voedend haarmasker.
31. Kan een homeopathisch middel haaruitval door medicatie oplossen?
Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die uiteenlopende effecten heeft bij het stimuleren van de haargroei en het verminderen van haaruitval. Net zoals bij reguliere middelen het geval is, zal de haargroei niet versneld worden door het gebruik van een homeopathisch middel.
32. Stopt de haaruitval direct als ik stop met het nemen van een geneesmiddel?
Nee, de werkzame stoffen die in het geneesmiddel zitten zijn niet direct verdwenen. U zult geleidelijk aan een vermindering van het haarverlies zien. Het duurt vaak meerdere maanden, voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt.
33. Kunnen vitamine supplementen haaruitval veroorzaken?
Een tekort aan vitamines en mineralen is niet goed voor de diverse lichaamsfuncties, maar een teveel ook niet. Zo kan een teveel aan vitamine A haaruitval tot gevolg hebben. Gebruikt u een acné geneesmiddel zoals Roaccutane, dan kan het haarverlies veroorzaakt worden door een teveel aan vitamine A. Raadpleeg altijd een arts als u vermoedt dat uw haarverlies een gevolg is van vitamine supplementen of medicatie op basis van vitamines.
34. Wordt mijn haar weer net zo vol als voor het medicijn gebruik?
Wanneer de haargroei zich herstelt, is er meestal geen of nauwelijks verschil tussen uw eerdere haardos en de nieuwe situatie. Afhankelijk van het soort medicijn dat de haaruitval heeft veroorzaakt, kan de structuur van het haar anders zijn. In de meeste gevallen wordt gezien dat de haren zich na verloop van tijd volledig herstellen en dat uw haardos er vertrouwd en als eigen uitziet.
35. Hoe kan haaruitval door medicijngebruik gestopt worden?
Wanneer u vermoedt dat uw haar uitvalt als gevolg van een medicijn, neem dan altijd contact op met de voorschrijvend arts. De arts kan eventueel een ander medicijn voorschrijven. Wanneer de haargroei zich niet binnen een aantal maanden herstelt, kan het gebruik van een middel als Minoxidil worden overwogen.
36. Wordt snel, heftig haarverlies alleen door medicijnen veroorzaakt?
Medicijnen hebben niet altijd haaruitval als mogelijke bijwerking. De dagelijkse leefomstandigheden waaronder ziektes, emotionele trauma’s, snelle gewichtsschommelingen en hormonale veranderingen zijn vaker de reden voor haaruitval dan dat medicijnen dat zijn. Ook gezondheidsproblemen zoals schildklieraandoeningen, bloedarmoede als gevolg van een ijzertekort en Alopecia areata kunnen haarverlies veroorzaken.
37. Welke oorzaken heeft haarverlies bij vrouwen anders dan medicijn gebruik?
Er is een breed scala aan aandoeningen die haarverlies kunnen veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende zijn een zwangerschap, schildklieraandoeningen en bloedarmoede. Andere oorzaken zijn auto-immuunaandoeningen, PCOS en huidaandoeningen zoals psoriasis en seborroïsche dermatitis.
38. Heb ik medicatie nodig om een verstoorde hormoonbalans te herstellen?
Een gezonde balans tussen de verschillende hormonen is belangrijk voor zowel uw gemoedstoestand als de diverse lichaamsfuncties. Wanneer deze balans is verstoord, kan een arts u medicatie voorschrijven. U kunt daarnaast een verantwoord voedingspatroon nastreven en gebruik maken van producten als eieren, zoethout, kokosmelk, groene thee, bietensap, aloë vera, noten, zaden, vette vis, zuivel en vlees.
39. Ik gebruik bloeddrukverlagende medicijnen. Kan ik een voedingssupplement gebruiken om mijn haargroei gezond te houden?
Bètablokkers staan erom bekend dat ze haaruitval als bijwerking kunnen hebben. U kunt een op de haargroei gericht voedingssupplement gebruiken. Deze supplementen bestaan voornamelijk uit Vitamine B complex met daarin onder andere vitamine B8 ook bekend als biotine. Gebruik niet meer van een supplement dan aangegeven op de verpakking.
40. Wanneer moet ik mezelf zorgen maken bij haaruitval door medicijnen?
Medicatie kan haaruitval veroorzaken. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen die een bepaald geneesmiddel gebruikt hiermee te maken krijgt. Wanneer u begonnen bent met nieuwe medicatie en na een aantal weken een toename van het haarverlies opmerkt, kunt u advies vragen aan de voorschrijvend arts. In de meeste gevallen stabiliseert het haarverlies zich vanzelf, zonder dat er veranderingen in het medicijngebruik worden voorgesteld. In extreme situaties kan de arts een gelijkwaardig middel voorschrijven. Haarverlies door medicijngebruik is doorgaans tijdelijk.
41. Ik moet een chemokuur ondergaan, maar wil niet zien hoe mijn haar uitvalt. Kan ik het laten knippen?
Ja. Mannen en vrouwen die voor een chemokuur staan, kiezen vaak bewust om het haar voor aanvang van de behandelingen af te laten knippen of te scheren. Dit is resoluut, maar zeker wanneer u niet wilt zien hoe uw haar als gevolg van de chemo uitvalt een persoonlijke keuze.
42. Kan diabetes haaruitval veroorzaken?
Diabetes patiënten kunnen als gevolg van stress, maar ook door voorgeschreven medicatie te maken krijgen met dunner wordend haar. Het percentage mensen met last van haaruitval is bij diabetes patiënten hoger dan bij niet diabetes patiënten.
Gerelateerde onderwerpen
- Nieuwe doorbraak op het gebied van haargroeimiddelen?
- Haaruitval preventie
- Haar dikker maken
- Haaruitval tips
- Directeur Haarstichting ondergaat ACELL + PRP behandeling bij Esteworld
- Voor welke haaruitval behandeling kiest u?
- Lasertherapie voor haaruitval
- Nieuwe ontwikkeling tegen haaruitval?
- Haaruitval tegengaan
- Haaruitval zwangerschap
- Haaruitval bij vrouwen
- Haaruitval vitamine
- Haaruitval door roken
- PRP behandeling tegen haaruitval
- ACell + PRP Therapie effectief tegen dunner wordend haar?
- Kan je haaruitval krijgen door een echtscheiding?
- Nieuwe studie: Toepassing van thymus peptiden bij haaruitval
- Haaruitval blijft een groot maar miskend fenomeen
- Succesverhaal – De strijd van de Haarstichting-directeur tegen erfelijke haaruitval
- De ernst van haaruitval bij vrouwen wordt vaak onderschat
- De strijd tegen kaalheid
- 4 veel voorkomende redenen voor haarverlies
- Interview met Dean Saunders over zijn ervaring omtrent haaruitval
- Een echtscheiding veroorzaakt geen haarverlies bij vrouwen wanneer er goed met stress kan worden omgegaan
- Mogelijke haaruitval door Psoriasis op de behaarde hoofdhuid
- Haarverlies bij vrouwen - Suggesties voor vrouwen met dunner wordend haar
- De garanties van haaruitval producten - Wat zijn ze waard?
- Hoe mannen kunnen omgaan met haaruitval
- Haaruitval bij vrouwen tijdens en na een zwangerschap
- 7 factoren die u kunnen helpen bij het kiezen van de beste anti-haaruitval shampoo
- Waardoor wordt uw (erfelijke) haaruitval veroorzaakt en hoe kunt u dit zelf herkennen?
- De laserkam (LLL) tegen haaruitval en het gebruik hiervan
- [email protected] Series: Hair Loss and Hair Restoration
- Kan reizen haarverlies veroorzaken?
- Staat haarverlies en haaruitval in verband met een lage spermatelling of andere seksuele problemen?
- RepliCel, haarklonen, mogelijk snel een oplossing tegen haaruitval en kaalheid?
- Dé 2 oorzaken van haaruitval bij vrouwen en 15 mogelijke oplossingen
Laatst bijgewerkt op: 17-01-2021